gezichtsuitdrukking

Door permanente make-up behoud jij je gezichtsuitdrukking

Eén van de vele vervelende aspecten van (borst)kanker is dat je naast de ziekte ook te maken kan krijgen met haaruitval als gevolg van de chemokuren. Je verliest hierbij helaas niet alleen je hoofdhaar, maar ook je wenkbrauwen. Hoewel je van binnen ziek bent, wil je er van buiten natuurlijk wel zo goed mogelijk blijven uitzien.

Mimiek

Permanente make-up biedt de mogelijkheid om je wenkbrauwen, en dus een goede mimiek, te blijven behouden. Bij deze methode wordt er door middel van een aantal kleine naaldjes een huidvriendelijk kleurpigment voorzichtig in de huid geplaatst. Hiermee kunnen de wenkbrauwen aangevuld worden, of compleet gepigmenteerd worden.

Mooie oogopslag

Na verloop van tijd vervaagt de permanente make-up geleidelijk. Normaal gesproken wordt de permanente make-up opgefrist, maar wanneer je klaar bent met je chemokuur, kun je er ook voor kiezen om het verder te laten vervagen, zodat je natuurlijke wenkbrauw er weer netjes overheen kan groeien. Wanneer je ook je wimperhaartjes verliest en een mooie oogopslag wil houden, kan permanente make-up ook als eyeliner gepigmenteerd worden op de wimperaanzet!

Permanente make-up kan jou helpen om je goed te voelen

Vorm, kleur en hoogte

Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd eerst een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek worden je wensen besproken en kun je zelf de gewenste vorm en kleur aangeven. Vervolgens worden de wenkbrauwen getekend in de vorm die voldoet aan de wens of de vorm van het gezicht. Ga je akkoord, dan worden de wenkbrauwen in twee of drie behandelingen gepigmenteerd, waarbij de vorm en de kleur opgebouwd worden.

Preventief

Soms kun je de behandeling laten doen voordat je eigen wenkbrauwen uitvallen. De permanente make-up heeft dan precies dezelfde vorm en hoogte als jouw eigen wenkbrauwen. Soms is het verstandiger om dit pas te doen wanneer de wenkbrauwen al (deels) zijn uitgevallen. Laat je hierover adviseren.

Kwaliteitskeurmerk

Wanneer je gaat voor permanente make-up is het erg belangrijk dat je kiest voor een gecertificeerde salon. Eigenaresse Laura Bruessing, van Bruessing Secret of Beauty in Utrecht, beschikt over een GGD-vergunning en is aangesloten bij de Nederlandse Stichting voor Geregistreerde Permanente make-upspecialisten. In haar salon ben je aan het juiste adres voor permanente make-up op je wenkbrauwen en wimpers.

Datum: 15 december 2017