huidproblemen

Helemaal happy

Wat heb ik toch een prachtig vak. Elke keer als ik weer een klant blij naar buiten zie lopen, geeft me dat zoveel voldoening! Jammer toch dat velen zo lang met hun huidproblemen door blijven lopen, terwijl de oplossing vaak zo simpel is.

Camouflage

Neem nu Jannie. Al jaren had zij een grote pigmentvlek op haar wang. Vreselijk vond ze het. Ze ging nooit de deur uit voor ze de plek met make-up zo goed mogelijk had gecamoufleerd. Ze had al allerlei crèmes en smeerseltjes geprobeerd die het probleem zouden oplossen, maar tot nog toe had niets geholpen.

Schaamte

Toen Jannie hier een keer langskwam om advies te vragen voor haar droge huid, kwam het gesprek op een gegeven moment ook op die donkere vlek in haar gezicht. Ik vertelde haar dat dit vrij simpel op te lossen was met een IPL- of laserbehandeling en ze schoot tot haar eigen verwarring helemaal vol. ‘Ik wist eigenlijk niet dat de schaamte om die plek zo diep zat’, biechtte ze op. ‘Ik heb al zoveel geprobeerd. Denk je echt dat dit wel zal helpen?’

Heb je last van huidproblemen in welke vorm dan ook? De oplossing is vaak erg simpel!

Behandelplan

Omdat Jannies huid uit balans was, is dat eerst opgelost. Door middel van een huidanalyse en een intakegesprek, heb ik alle informatie verzameld over haar leefstijl en medicijngebruik. Met behulp van een medisch fotosysteem, waarmee ik onder meer het reliëf en de kleuren van de huid naar voren kan laten komen, heb ik haar huidstructuur goed in beeld gebracht. Vervolgens heb ik een behandelplan opgesteld dat past bij haar budget.

Optimaal huidherstel

Jannies huid knapte zienderogen op. Voor ik de pigmentvlek ging aanpakken, wilde ik dat haar huid in de goede conditie was, omdat dit erg belangrijk is voor optimaal huidherstel. Tijdens haar bezoeken aan het instituut had ik ook al opgemerkt dat ze verschillende steelwratjes in haar hals had zitten. Toen ik Jannie vertelde dat ik die ook vrij eenvoudig zou kunnen weghalen, reageerde ze enthousiast.

Korte hersteltijd

We hebben een afspraak gemaakt voor de behandeling en behalve de pigmentvlek op haar wang heb ik ook de steelwratjes in haar hals verwijderd. De huid had hierna wel een korte hersteltijd nodig, maar door mijn ervaring op dit gebied, zie ik al snel hoe het resultaat eruit komt te zien.

Tevreden

Jannie kwam vandaag weer even langs in het instituut. Ze straalde. ‘Het klinkt misschien raar, maar ik was altijd wat onzeker over mijn uiterlijk. Het is net of ik nu meer zelfvertrouwen heb. Dit had ik veel eerder moeten doen’, vertelde ze me opgetogen. Even later liep ze vrolijk het instituut weer uit.

Marjan van Gemerden

Datum: 18 december 2017