pigment

Pak je pigment- en ouderdomsvlekken aan!

Fijne lijntjes, rimpeltjes en groeven, en een verslapte, vermoeid ogende en doffe huid. Dit zijn de dingen waar je vaak aan denkt bij de term ‘huidveroudering’. Om die reden smeer jij lustig met crèmes, zorg je dat je genoeg slaapt, en onderga je misschien eventueel ook wel regelmatig een anti-agingbehandeling. Goed bezig! Maar wist je dat pigmentvlekken en ouderdomsvlekken óók heel bepalend zijn? Deze huidklachten verklappen je werkelijke leeftijd, of doen je zelfs wat jaartjes ouder lijken… Gelukkig zijn er tegenwoordig goede behandelingen waarmee je weer snel een egale huid krijgt, en daarmee ook weer een gezonde, natuurlijke en frisse uitstraling!

Jeanette Neumann

Niet schadelijk, wel storend

Indrukwekkend maar waar: 9 op de 10 mensen heeft last van pigmentvlekken. Deze donkere plekken op de huid ontstaan door overactieve pigmentvlekken, ook wel ‘hyperpigmentatie’ genoemd. Bekende soorten pigmentvlekken zijn onder andere ouderdomsvlekken, het zogenaamde ‘zwangerschapsmasker’ (een bruine verkleuring in en rond het gezicht) en sproeten. Pigmentvlekken komen het vaakst voor op de plekken waar je huid veel aan de zon wordt blootgesteld, zoals je gezicht en de bovenkant van je handen. Hoewel pigmentvlekken in de meeste gevallen niet schadelijk zijn voor je gezondheid, is er wel een kans dat je ze als storend en ontsierend ervaart. Behalve (overmatig) zonnen zijn er ook andere factoren die maken dat je last krijgt van pigmentvlekken, zoals huidverbranding en acne. Ook hormonale invloeden als zwangerschap en pilgebruik, veel stress of medicatie kunnen een rol spelen.

Alsof er nooit pigmentvlekken hebben gezeten!

Natuurlijk wil je pigmentvlekken het allerliefst voorkomen. Het beste is om op zonnige dagen je huid preventief te beschermen door een zonbeschermer met een hoge SPF (Sun Protection Factor) te gebruiken. Maar heb je eenmaal pigmentvlekken, dan is er een grote kans dat je er ook weer vanaf wilt! Het behandelen van pigmentvlekken is één van de expertises van Farm de Beauty. De behandeling vindt plaats met de ECURI Q-Med+ Laser. Dat is een hele mond vol, maar de uitleg is gelukkig vrij simpel. Dankzij deze geavanceerde methode is het net alsof er nooit pigmentvlekken of ouderdomsvlekken op jouw huid hebben gezeten!

De behandeling tegen pigmentvlekken: zó werkt het

In een korte laserbehandeling worden de storende vlekken vaak in één keer al verwijderd. De laserstraal maakt van het pigment heel kleine stukjes. In de dagen na de laserbehandeling worden deze deeltjes pigment door je eigen huid afgestoten, en vervagen deze. Na twee weken ziet je huid er weer helemaal normaal, egaal en gezond uit. Hallo mooie frisse, jeugdige uitstraling! Goed om te weten: tijdens de behandeling ervaar je een minimum aan pijn, ongemak of bijwerkingen. Ook raakt je huid niet beschadigd en zul je geen littekens oplopen. Plekken die met de laser behandeld kunnen worden, zijn je gezicht en je handen. De behandeling kan echter niet voorkomen dat er nieuwe pigmentvlekken ontstaan. Daarom is het belangrijk om altijd op te letten met de zon, en altijd een goede zonbeschermer te gebruiken.

In een laserbehandeling worden de vlekken vaak in één keer al verwijderd

Farm de Beauty: al 25 dé specialist op schoonheidsgebied

Al meer dan 25 jaar ben ik dé specialist in Den Haag op het gebied van permanente make-up, huidverbetering en gezichtsbehandelingen. Mijn salon is een echte voorloper op schoonheidsgebied, en biedt een scala een innovatieve therapieën en behandelingen aan. De mogelijkheden zijn eindeloos! Naast specialistische behandelingen bij pigmentvlekken, kun je ook terecht bij mij voor het behandelen van acne, cellulite en wallen. Ook ben je bij mij op de goede plek voor prachtige permanente make-up, en anti-agingbehandelingen als de bindweefselmassage en microneedling.

Voor jou!

Wil jij ook op een veilige en effectieve manier werken aan je pigmentvlekken, zodat je straks weer kunt genieten van een mooie, gezonde en natuurlijke uitstraling? Dan ben je bij Farm de Beauty helemaal op de juiste plek. Ben jij benieuwd wat Jeanette en haar collega’s kunnen betekenen voor jouw schoonheid? Het eerste intakegesprek, waarin je een eerlijk en vriendelijk advies krijgt, is altijd gratis en vrijblijvend!

Datum: 27 februari 2019