pigmentvlekken

Pigmentvlekken: voorkomen is beter dan…

…juist, genezen! Wellicht is de term ‘pigmentvlekken’ nieuw voor je. Of je hebt er weleens van gehoord, maar weet niet wat het precies inhoudt. Let dan goed op. Want zéker nu het zomer is, is het goed om alert te zijn op deze huidkwaal. Het kan natuurlijk ook heel goed dat je allang bekend met pigmentvlekken, omdat je er zelf last van hebt. Ook dan kan verder lezen geen kwaad. Met de juiste behandeling en preventie is er namelijk heel wat tegen pigmentvlekken te doen!

Pigmentvlekken: een nadere beschrijving

Pigmentvlekken uiten zich als donkere plekken en verkleuringen op je huid. Hoe ze precies ontstaan? Ze zijn het gevolg van overactieve pigmentcellen. Deze bevinden zich in je opperhuid (de bovenste huidlaag), en geven melanine af aan de andere huidcellen. Het gevolg hiervan is dat je huid verkleurt. De zon heeft een grote invloed op de kans op het krijgen van pigmentvlekken. Wanneer je huid wordt blootgesteld aan het zonlicht, krijgt de aanmaak van pigment namelijk een stimulans, waardoor er pigmentvlekken kunnen ontstaan. Pigmentvlekken komen voor op plekken die het vaakst worden blootgesteld aan de zon, zoals je gezicht, decolleté en handen.

Soorten pigmentvlekken

1. Sproeten
2. Zwangerschapsmasker (melasma)
3. Ouderdomsvlekken
4. Post-inflammatoire hyperpigmentaties (ontstaan vaak na wondjes en puistjes)

Tips & tricks van de Derma Kliniek-specialisten

Omdat de zon een grote invloed heeft op het krijgen van pigmentvlekken, is een goede zonnebescherming essentieel. Maar om nog veel meer redenen is een goede zonnebescherming natuurlijk belangrijk. Zo verklein je het risico op huidkanker aanzienlijk als je je huid goed beschermt tegen de zon. Daarnaast is de zon ook de grootste vijand als het gaat om huidveroudering. Door een overmatige blootstelling aan de zon en een slechte bescherming, kun je namelijk ook last krijgen van vroegtijdige tekenen van veroudering als rimpels, lijntjes en een verslapte huid! Vergeet dus vooral niet om je gezichtsverzorging aan te passen gedurende de zomermaanden. De speciale zonproducten van Image Skincare (verkrijgbaar in handige setjes) helpen jou om stralend én goed beschermd de zomerdagen door te komen. Vergeet hierbij ook je lippen niet in te smeren.

Vergeet niet om je gezichtsverzorging aan te passen

De pigmentvlekkenbehandeling: Cosmelan

Heb je pigmentvlekken meegenomen als souvenir na je zonvakantie? Dan biedt het ophelderde Iluma-serum soelaas. Soms is er een meer specialistische behandeling nodig, bijvoorbeeld wanneer je pigmentvlekken dieper gelegen zijn. Met de Cosmelan-behandeling is het écht mogelijk om weer een egale huid te krijgen. Cosmelan is een pakket aan blekende en peelende behandelingen en (thuis)producten, die de pigmentvlekken nagenoeg laten verdwijnen. De effectiviteit van Cosmelan komt onder andere door werkzame stoffen zoals amalan, kojiczuur, fytinezuur en vitamine C. Deze werkstoffen hebben een directe werking op het onderhuidse proces dat pigment vormt. Niet alleen wordt het oppervlakkige pigment eraf geschilferd. Ook het dieper gelegen pigment wordt ingekapseld. Bovendien wordt de productie van melanine geremd, zodat de komst van nieuw pigment wordt onderdrukt.

Wist je dat…

…Derma Kliniek is uitgeroepen tot de meest succesvolle en beste medische huidkliniek van 2019?

Voor jou!

Wil je meer weten over een goede zonnebescherming en de behandeling van pigmentvlekken? Dan ben je op de juiste plek bij de specialisten van Derma Kliniek! Of kamp je met andere ergernissen, zoals steelwratjes, hardnekkige acne, (beginnende) rimpeltjes of lijntjes, of in het oog springende wallen of donkere kringen? Of wil je gewoon een deskundig huidverzorgingsadvies? Bij de specialisten van Derma Kliniek ben jij aan het goede adres om aan deze én aan nog heel veel andere huidproblemen te werken. Het team bestaat uit ervaren en gekwalificeerde huidtherapeuten en cosmetisch artsen, en heeft de juiste kennis en tools in huis om jou te helpen. Wáár je ook voor komt: je kunt altijd rekenen op persoonlijke aandacht en deskundig advies, en natuurlijk op een prachtig eindresultaat!

Datum: 29 juli 2019