pigmentvlekken

S.O.S. Pigmentvlekken!

Wat komt er bij je op bij de term ‘huidveroudering’? Grote kans dat je denkt aan die fijne of diepere lijntjes, rimpels en een slappere, hangende en vermoeid ogende huid. Maar waar je misschien niet bij stilstaat, is dat pigmentvlekken net zo bepalend zijn voor een verouderde en vermoeide uitstraling. Dit zijn de donker gekleurde, bruine plekken in je gezicht, en op de huid van je decolleté en de bovenkant van je handen. Ben je heel goed bezig om met allerlei crèmes en behandelingen de strijd tegen rimpels aan te gaan, zorgen die vervelende pigmentvlekken ervoor dat je ware leeftijd wordt verklapt… Met de juiste behandelingen én de juiste verzorging kun je dat voor elkaar krijgen! Ook belangrijk: pigmentvlekken zijn ook te voorkomen!

Pigmentvlekken: wat zijn het nou precies?

Waar komen die donkere plekken en verkleuringen nou precies vandaan? Deze zijn het gevolg van overactieve pigmentcellen. Pigment is een stof in je huid die de kleur van je huid bepaalt. De pigmentcellen bevinden zich in je opperhuid, en geven melanine af aan de andere huidcellen. Dit heeft het gevolg dat je huid verkleurt. De zon heeft een grote invloed op de kans op het krijgen van pigmentvlekken. Wanneer je huid wordt blootgesteld aan UV- en UVB-licht, krijgt de aanmaak van pigment namelijk een stimulans, waardoor er pigmentvlekken kunnen ontstaan. Soms is er sprake van een hele lokale toename van pigmentvlekken, en een overproductie van pigment. In sommige gevallen lekt’ er pigment naar de tweede huidlaag. Dit heeft het gevolg dat de pigmentophopingen zichtbaar worden op de huid. Waar sproetjes in de winter vaak verminderen of verdwijnen, geldt dat helaas niet voor pigmentvlekken.

Pigment effectief aanpakken

Wil jij ook van je pigmentvlekken af? Dan kan ik je helpen door middel van de HydroPeptide-behandeling. Tijdens de behandeling gebruik ik van actieve ingrediënten, peptiden genaamd. Peptiden maken op hun beurt gebruik van Epigenetica. Zij zorgen ervoor dat ons lichaam wordt aangezet tot gunstige activiteiten, zoals het uitschakelen van ongewenste reacties zoals hyperpigmentatie. Bovendien stimuleren zij de aanmaak van collageen. Ook goed voor beginnende lijntjes en rimpeltjes dus! De peptiden in de behandeling zorgen er daarnaast voor dat dode huidcellen worden verwijderd, en er een zachte, nieuwe huid tevoorschijn komt. Alles wat positief bijdraagt aan een mooie huid, wordt dus gestimuleerd. Alles wat negatief werkt en zorgt voor een minder mooie huid, wordt afgeremd. Verder werken peptiden verzachtend en kalmerend op de geïrriteerde huid, en zorgen ze ervoor dat je huid goed gehydrateerd blijft. Dat levert een egale, stralende en jeugdige huid op. Al na één behandeling is er verbetering te zien. Met de juiste verzorging voor thuis zorg je ervoor dat de natuurlijke huidbarrière intact blijft. Hierdoor zal je voor een langere periode van het resultaat kunnen genieten.

De zon heeft een grote invloed op de kans op het krijgen van pigmentvlekken

Ook thuis aan de slag

De ingrediënten die tijdens de behandelingen worden gebruikt, zitten ook in de huidverzorgingsproducten van HydroPeptide. Door het gebruiken van deze producten kun je het effect van de behandeling verlengen. Daarom raad ik altijd aan om thuis de effecten van de behandeling te ondersteunen met de juiste producten. Net zoals er voor elk huidprobleem er een passende behandeling is, is er ook voor elke huid een passende verzorging. Zo ook bij pigmentvlekken! Zo raad ik aan om het Lumapro C-serum te gebruiken. De peptiden in combinatie met vitamine C zorgen ervoor dat de pigmentvlekken worden opgehelderd en gecorrigeerd. Je huid zal egaler worden en gaan stralen. Dit blekende, ophelderende effect kun je versterken door de Power Peel Pads te gebruiken: speciale doekjes waarmee je je gehele gezicht een peeling kunt geven. Deze doekjes werken hydraterend en stimuleren de celdeling en de gezondheid van je huid. Ook zorg je ermee dat de rest van je verzorgingsproducten nog beter hun werk kunnen doen. Het pigment zal hiermee nog sterker verhelderd worden, waardoor je kunt genieten van een mooier resultaat.

Schoonheidstip: wees pigmentvlekken voor!

Natuurlijk is voorkomen altijd belangrijker dan genezen. Om pigmentvlekken (en rimpels!) vóór te zijn, is een goede zonbescherming van essentieel van belang. Deze moet je huid voldoende beschermen voor de invloeden van UVA, UVB en infraroodschade. Behalve een goede bescherming bieden ze overigens nog veel meer voordelen. Gebruik bijvoorbeeld de Hydro Peptide Solar Defense -crème. ‘Gewone’ zonnebeschermers hebben de eigenschap dat zij gedoseerd UV-stralen doorlaten. Maar deze blocker werkt echt als een spiegel, en weerkaatst alle UV-stralen die in aanraking komen met je huid. Hierdoor geniet je van een optimale bescherming. En door de optimale hydratie zal de conditie van je huid eveneens verbeteren. Ga je een dagje naar het park of naar het strand om daar van de stralende zonnestralen te genieten? Dan raad ik je de Solar Defense Body’ aan, een zonnebeschermer die geschikt is voor het hele lichaam. Deze heeft dezelfde voordelen als de gezichtscrème, en verspreidt zich makkelijk over je lijf. Een extra voordeel is dat je er gewoon mee de zee in kunt duiken, de crème is namelijk waterresistent. Let op: voorkom zonneschade en smeer om de twee uur bij.

Wist je dat…

  • uit onderzoek blijkt dat iemand met pigmentvlekken ouder wordt geschat dan iemand met alleen rimpels?
  • 9 op de 10 mensen last hebben van pigmentvlekken? Je bent dus niet de enige!
Datum: 27 mei 2019