borstprothese

Borstprothese in 2018: alle feiten op een rijtje

Je zelfvertrouwen kan een flinke deuk oplopen wanneer je als gevolg van borstkanker één of beide borsten moet missen. Een goede borstprothese met mooie bijpassende lingerie kan je helpen je vrouwelijkheid weer terug te vinden.

Borstprothese mogelijkheden

Omdat iedere vrouw anders is, bestaan er verschillende modellen borstprotheses. Kort na de operatie zijn voorlopige protheses van textiel aan te bevelen. Alle andere protheses bestaan uit siliconen. De protheses benaderen qua zachtheid en doorhangvermogen zo goed mogelijk de natuurlijke borst en nemen de lichaamstemperatuur aan. De mammacarespecialist kan adviseren welke vorm het beste bij jou past.

Sporten en zwemmen

Goed voor jezelf zorgen en afleiding zoeken door te gaan sporten zijn goede manieren om de zorgen en angsten een tegenwicht te bieden en kunnen je herstel op een positieve manier beïnvloeden. Informeer de arts over wat het goede inspanningsniveau voor jou is. Met het dragen van een goede ondersteunende (sport)beha en een aangepaste zwemprothese zul je meer plezier aan het sporten beleven.

Good to know

Borstprotheses en deelprotheses worden vergoed vanuit de basisverzekering. Sommige verzekeraars vergoeden via de aanvullende verzekering ook voor een bepaald bedrag aan aangepaste lingerie en badkleding of een zwemprothese.

Borstprotheses en deelprotheses worden vergoed vanuit de basisverzekering

Vergoeding indienen

Per 1 januari 2018 is er een verandering opgetreden wat betreft het indienen van de declaratie: het is de bedoeling dat je als verzekerde deze zelf indient bij je zorgverzekeraar (in plaats van dat de lingeriezaak dat voor je doet). Je hebt elke twee jaar recht op een nieuwe prothese, maar sommige verzekeraars vergoeden deze jaarlijks. Wil je precies weten wat geldt voor jouw situatie, informeer dan bij je zorgverzekeraar.

Een afspraak

Wil jij een prothese laten aanmeten of wil je advies op het gebied van protheselingerie of badmode? De ervaren mammacare-adviseurs van de Magneet Lingerie helpen je graag. Maak van te voren een afspraak. Op die manier ben je er zeker van dat er een mammacare-specialist tijd heeft en kun je terecht voor al je vragen. Wanneer je de borstprothese inmiddels twee weken in je bezit hebt, wordt er weer contact met je opgenomen met de vraag of de prothese (en de eventuele lingerie) nog steeds naar wens is. Indien nodig kan er een nieuwe afspraak worden gemaakt voor het opnieuw kijken naar de prothese en de lingerie.

Datum: 08 februari 2018