protheselingerie

Hervind je zelfvertrouwen met protheselingerie

Het kan behoorlijk lastig zijn om tijdens en na de behandeling van borstkanker je lichaam te accepteren. Wist je dat de juiste borstprothese en lingerie kan helpen bij het hervinden van je zelfvertrouwen?

Je vrouwelijkheid kwijt

Een borstoperatie zorgt voor veranderingen van je lichaam. Dat wat eerst jouw vrouwelijkheid symboliseerde, is nu geschonden. Die veranderingen kunnen je zelfbeeld behoorlijk beïnvloeden. Hoe vind je het om jezelf te zien in de spiegel? Voel je je nog aantrekkelijk? Voel je je nog vrouw?

Zelfvertrouwen hervinden

Sommige vrouwen vinden het lastig om zichzelf te accepteren na de operatie, zeker als zij een borst missen. Het aanmeten van de juiste borstprothese en het dragen van passende lingerie kan helpen om je zelfvertrouwen te hervinden en je je weer vrouw te laten voelen.

Borstprothese

Na de operatie kun je kiezen voor het dragen van een borstprothese. Dit is een hulpmiddel dat de borst helemaal of voor een gedeelte vervangt. In alle privacy en rust kun je de juiste borstprothese zoeken. Het aanmeten van de borstprothese gebeurt door onder andere te kijken naar de operatiemethode, je lichaamsbouw en de vorm van je andere borst. Doordat de prothese in het hoesje van de bh-cup past, blijft alles goed op z’n plek zitten. Zo kun jij weer zelfverzekerd door het leven bewegen (en ook weer sporten en zwemmen).

Laat je adviseren bij het vinden van de juiste lingerie

Protheselingerie

Vlak na de operatie kan het fijn zijn om een zachte, naadloze bh te dragen zonder beugel. De huid is dan nog gevoelig door littekens. Nadat de wond geheel is genezen, is een bh met hoog middenstuk een fijne optie. Deze drukt niet in de huid. Een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld een bh die gemaakt is van elastisch materiaal. Wat het beste bij jouw lichaam past, heeft onder andere te maken met je lichaamsvorm en de gevoeligheid van je huid.

Advies op maat

Laat je adviseren bij het vinden van de juiste lingerie door Tilly van Dijk van Praktijk de Linde. Praktijk De Linde heeft verschillende merken in het assortiment die lingerie maken voor vrouwen die een borstoperatie hebben ondergaan, zoals Anita care en Amoena. In deze speciale lingerie kun jij net zo vrouwelijk en modieus zijn als voorheen. Het doel is dat jij met hervonden zelfvertrouwen naar buiten stapt.

Erkenning en vergoedingen

Praktijk De Linde is erkend door de Stichting Erkenningsregeling leveranciers Medische Hulpmiddelen (SEMH). Dit betekent dat je bij de praktijk kunt rekenen op deskundig advies en producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Praktijk De Linde heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Borstprotheses worden vergoed vanuit de basisverzekering. Sommige zorgverzekeraars vergoeden protheselingerie en -badkleding deels vanuit het aanvullende pakket.

Datum: 22 november 2017