borstkanker

Hét centrum voor nazorg bij borstkanker

Na de diagnose borstkanker, belandt u in een ware rollercoaster, fysiek en emotioneel. De adequate aanpak van kanker is natuurlijk de eerste stap, maar ook daarna heeft menige vrouw te maken met de gevolgen van borstkanker.

Deskundig advies

Heeft u een borstamputatie of een borstbesparende operatie? Zijn de lymfeklieren aangetast? Hoe reageert uw lichaam op het littekenweefsel? KMI Mammacare kan u deskundig advies geven over deze gevolgen in hét regionale borstkanker nazorgcentrum. Alle deskundige mammacare-expertise onder één dak.

Postoperatieve bh

Voor direct na uw operatie leveren wij postoperatieve bh’s. Deze geven verlichting, compressie en een goede ondersteuning bij uw herstel. Bovendien hebben ze een sluiting aan de voorzijde, zodat aan- en uittrekken minder belastend is.

Borstprotheses

Is uw borst geheel of gedeeltelijk verwijderd, dan kunt u gaan nadenken over een borstprothese. KMI Mammacare heeft een zeer ruime keuze protheses en deelprotheses. Voor een optimale symmetrie is ook een goede prothese-bh belangrijk. Zo bereikt u het beste resultaat. Neem daarom ook een kijkje in ons assortiment prothese-bh’s (ook via de webshop)!

Voor direct na uw operatie leveren wij postoperatieve bh’s.

Oedeemtherapie

Misschien krijgt u na de borstkanker last van vochtophoping (lymfoedeem) in de arm of borst. Lymfoedeem is helaas chronisch. Start u geen behandeling, dan verergeren de klachten als zwellingen en zwaar gevoel en kunt u pijn in arm en borst ervaren. Maak daarom en vrijblijvende adviesafspraak met onze huidtherapeuten Alberta en Yvonne.

Littekenbehandeling

Doet uw litteken pijn of beperkt het u in uw bewegingsvrijheid? Ook dan kunnen onze huidtherapeuten veel voor u betekenen. Bijvoorbeeld met littekenmassage of een LPG-behandeling. Hiermee wordt de huid vacuüm gezogen, waardoor de doorbloeding op gang komt en littekens versoepelen.

Regionaal borstkanker nazorgcentrum

Als regionaal borstkanker nazorgcentrum is KMI Mammacare SEMH gecertificeerd. Dat betekent een garantiekwaliteit voor u én dat wij uw borstprothese en oedeemtherapie rechtstreeks bij uw verzekeraar kunnen declareren. Voor al uw vragen kunt u bij ons terecht.

Datum: 26 september 2019