borstkanker

Prachtig in protheselingerie

Je vrouwelijkheid kan een flinke deuk oplopen wanneer je als gevolg van borstkanker een borst of beide borsten moet missen. Een goede, natuurgetrouwe prothese en mooie lingerie die naadloos op je prothese aansluit, helpen je dan om weer zelfvertrouwen uit te stralen en je op en top vrouw te voelen.

Mammacare-adviseuse Tjitske Waalboer: ‘Het dragen van een goed passend borstprothese in combinatie met de juiste lingerie kan je helpen om jouw zelfvertrouwen weer terug te vinden en het gevoel van vrouw zijn weer terug te krijgen. De keuze die je maakt voor een bepaalde borstprothese is erg belangrijk, omdat elke borst een andere vorm heeft, en de prothese de eigen borst zo goed mogelijk moet benaderen. Samen met jou zoek ik naar de meest natuurgetrouwe oplossing. De prothese die in aanmerking komt, hangt af van de operatiemethode en van je lichaamsbouw.’

Draagcomfort

De borstprotheses zijn gemaakt van siliconen, waar een comfortabele, zachte folie omheen zit, wat zorgt voor een prettig draagcomfort. Ook krijg je uitleg over de manier waarop de borstprothese het beste onderhouden kan worden.

Lingerie en badkleding

Als je eenmaal een borstprothese hebt uitgezocht, hoort daar natuurlijk ook bijpassende lingerie en badkleding bij. Tegenwoordig zijn er allerlei mogelijkheden om er met deze lingerie weer vrouwelijk uit te zien. Verder is er aangepaste badmode. Zowel de lingerie als de badmode is van gespecialiseerde merken. Het passen gebeurt in een sfeervolle praktijk met privacy, waar je alle tijd en aandacht krijgt.

Er zijn allerlei mogelijkheden om er weer vrouwelijk uit te zien

Adapt Air borstprothese: een winnaar!

De Adapt Air van Amoena is een nieuwe en innovatieve borstprothese met een perfecte pasvorm. Door een geïntegreerde luchtkamer en een speciale pomp kan de prothese worden aangepast aan de borstwand. Daardoor is de prothese zeer comfortabel en is die voor veel vrouwen een uitkomst.
De Adapt Air heeft in 2020 een prestigieuze Red Dot Award gewonnen in de categorie ‘Product Design’, en is er zowel in een deelprothese als in een volledige prothese.

Over Tjits Care

Eigenaresse Tjitske Waalboer van Tjits Care: ‘In 2019 heb ik besloten om de opleiding basiscursus medische kennis te doen en daarna ben ik gestart met de opleiding voor mammacare-adviseuse. Dit alles om mijn gespecialiseerde praktijk te openen om dames die getroffen zijn door borstkanker te adviseren in de aanschaf van een borstprothese met bijpassende protheselingerie.’
Tjits Care is door de Stichting Erkenningsregeling Leveranciers Medische Hulpmiddelen (SEMH) getoetst en gecertificeerd als erkend leverancier van borstprothese- en mammacare-producten.

Datum: 12 oktober 2022