roadtrip

Een onvergetelijke roadtrip door Canada

Een roadtrip door Canada van oost naar west is een geweldige manier om het land te verkennen. Je maakt op deze manier namelijk kennis met verschillende adembenemende landschappen. Kom je graag net even wat meer te weten over een mooie rondreis Canada? We hebben een aantal highlights voor je op een rijtje gezet voor het maken van een onvergetelijke reis. Laat het boeken van de reis dus maar snel beginnen.

Start je reis in St. John’s, Newfoundland en Labrador

Veel mensen kiezen ervoor om de reis te starten aan de oostkust van Canada, in de schilderachtige stad St. John’s. En dat is ook helemaal niet zo gek. Je maakt op deze manier namelijk op een erg leuke manier kennis met het relaxte leven van het land. Kies er bijvoorbeeld voor om de kleurrijke huizen van Jellybean Row te verkennen, maak een wandeling langs de historische kade en geniet van verse zeevruchten voordat je verder gaat. Rijd vervolgens westwaarts naar Gros Morne National Park, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit park biedt spectaculaire fjorden, tafelbergen en adembenemende wandelpaden. Mis de boottocht door de Western Brook Pond niet.

Bekijk het Franstalige gedeelte van het land

In het Franstalige deel van Canada verken je op een erg makkelijke manier de prachtige stad Quebec. Wandel bijvoorbeeld door de geplaveide straten van het oude centrum, bewonder de indrukwekkende architectuur van het Château Frontenac en geniet van de heerlijke Franse keuken. Een bezoek aan de levendige stad Montreal mag ook zeker niet ontbreken. Verken de kosmopolitische sfeer, zet je tanden in poutine (een Canadese delicatesse) en bezoek bezienswaardigheden. Je kunt daarbij denken aan de oude haven, de Notre-Dame Basiliek en Mount Royal Park.

Prachtig natuurschoon door een boottocht te maken bij de Niagara Falls

En maak ook zeker een korte omweg naar de spectaculaire Niagara Falls. Deze watervallen staan bekend als een van ‘s werelds meest beroemde natuurlijke wonderen en vormen een natuurlijke grens tussen Canada en de Verenigde Staten. Neem een boottocht naar de voet van de watervallen en geniet van het adembenemende uitzicht. Het zijn slechts een paar voorbeelden die je kunt bezoeken als je kiest voor een reis op maat gemaakt door LittleAmerica. Welke highlights mogen zeker niet ontbreken tijdens je welverdiende vakantie in Canada? Bekijk ze alvast online en stippel op deze manier erg makkelijk de route van je dromen uit.

Datum: 02 februari 2024