griekenland,-reizen,-eilanden

Gastvrij Griekenland, ‘the place to be’ in 2018

Griekenland is hot! Een ontzettend populaire bestemming en heel erg divers. Beins Travel kent hier de leukste plekjes voor de beste prijzen.

Diversiteit

Elk Grieks eiland heeft zijn eigen persoonlijke kenmerken. Er zijn heel toeristische plekken maar ook meer verlaten eilanden waar je het pure Griekenland ervaart. Sommige eilanden hebben een intens nachtleven, terwijl anderen rustiger zijn en meer geschikt zijn voor familievakanties. Het ene eiland is ideaal voor watersportactiviteiten terwijl andere een meer artistieke flair hebben met ultieme ontspanningsmogelijkheden.

Kreta

Kreta is zonder twijfel, het populairste Griekse vakantie-eiland. Kreta staat bekend om de afgelegen bergdorpjes, de stille onbekende stranden, de grote toeristenplaatsen en de gezellige haventjes. De gastvrije en bijzonder vriendelijke bevolking van het eiland zorgt ervoor dat elke toerist zich thuis voelt.

Kos

Kos is het op twee na grootste eiland van Griekenland. Het eiland is een populaire, toeristische plek in het zuidoosten van de Egeïsche zee. Het eiland is groen en heeft mooie stranden. Kos is een vlak en is daarom hét fietseiland bij uitstek: fietsen op Kos is erg populair!

Elk Grieks eiland heeft zijn eigen kenmerken

Rhodos

Rhodos is een prachtig eiland met een mooie, afwisselende natuur met bergen en vlaktes waar de oppervlakte bedekt is met wijngaarden, olijfgaarden en dennenbossen. Op het eiland zijn tientallen prachtige stranden en voor het verblijf zijn er hotels en appartementen in alle prijsklassen en smaken.

Zakynthos

Zakynthos is een heerlijk vakantie eiland, met een mooie, groene natuur, prachtige, helder blauwe zee met steile rotsformaties, geweldige zandstranden, oude dorpjes, ‘blauwe grotten’, het beroemde scheepswrak en niet te vergeten de indrukwekkende Caretta-Caretta zeeschildpadden.

Santorini

Santorini is misschien wel het meest bijzondere eiland van de Griekse eilanden. Santorini, dat het zuidelijkste eiland van de Cycladen is, heeft zijn huidige vorm te danken aan de diverse vulkaanuitbarstingen die hier door de eeuwen heen hebben plaatsgevonden. De rest van het eiland is in de zee verdwenen en aan de randen van de kraters hebben de bewoners later huizen, dorpen en kerken gebouwd. Deze dorpen liggen op ongeveer 300 meter hoogte en het uitzicht op de zee is onbeschrijfelijk mooi.

Datum: 18 december 2017