Hannover

Hup naar Hannover

Niet voor niets wordt Hannover ook weleens ‘het relaxte zusje van Berlijn’ genoemd. Met zijn fraaie pleinen, groene parken, fijne cafés en tal van historische bezienswaardigheden is Hannover ideaal voor een ontspannen stedentrip.

Combineer deze Hannover stedentrip met een bezoek aan andere leuke stadjes in Nedersaksen.

Vandaag is rood

Hoe gemakkelijk wil je het hebben? Een reisgids of app is bijna overbodig bij een bezoek aan Hannover. Je volgt gewoon de rode draad. Deze leidt je 4,2 kilometer langs alle belangrijke bezienswaardigheden in de stad. Tijdens je ontdekkingstocht sta je onder andere oog in oog met ambachtelijke vakwerkhuizen, bontgekleurde vrouwpersonen (Nana’s) en het imposante raadhuis.

Ga voor groen

De Herrenhäuser Gärten, een groene long bestaande uit Große Garten, Berggarten, Georgengarten en Welfengarten, zijn de best bewaarde Baroktuinen van heel Europa. Neem plaats op een bankje, sluit je ogen en zie in gedachten de vorsten en vorstinnen uit vroeger tijden door de tuin flaneren langs de fonteinen, bontgekleurde planten en de botanische kassen.

Ben je onder de indruk is van de gekleurde Nana’s op de rode draad, breng dan zeker een bezoek aan de bijzondere grot gecreëerd door de Frans-Amerikaanse kunstenares Niki de Saint Phalle.

Hannover is ideaal voor een ontspannen stedentrip

Op de pedalen

Niets is zo leuk als een stad per fiets te ontdekken, en Hannover vormt daarop zeker geen uitzondering. Bijkomend voordeel is het feit dat deze stad ook nog eens erg fietsvriendelijk is. Sla lekkernijen in voor een fijne picknick aan de oevers van de Maschsee en geniet.

Tip: van 27 juli tot en met 14 augustus 2022 vindt het 35e Maschsee Lakefestival in Hannover plaats. Een festival in het teken van internationale keuken, boottochten, ontspannen avonden met uitzicht over de Maschsee en fietsen of flaneren over de zes kilometer lange promenade langs de oevers. Kortom: 19 dagen vakantiegevoel in het hart van de stad.

Laat je verrassen door Linden

Vergeet tijdens je citytrip Hannover niet een bezoek aan de buitenwijken. Linden is mijn persoonlijke favoriet. Een bolwerk vol studentikoze types, artistiekelingen en zij die kunst tot levensvorm verheven hebben. Je treft er tal van ateliers, volop street art, een goed cultuurcentrum en bijzondere eettentjes. In de zomermaanden beschikt Linden over een heus stadsstrand aan de oevers van de rivier de Leine.

Eva is freelance reisredacteur en reist voor haar werk de hele wereld over. In ForYou Magazine deelt ze de mooiste plekjes op aarde. Van dichtbij tot ver weg. Reis je mee? Meer avonturen van Eva kan je lezen op haar website

Datum: 28 juni 2022