waddeneilanden

Ontdek een oase van rust op de Waddeneilanden

Natuurliefhebbers, fanatieke wandelaars, mensen die graag een mooie fietstocht houden; behoor je tot één van die groepen mensen? Dan is een vakantie op één van de Waddeneilanden echt een aanrader…! Je vindt er een oase van rust en kunt er heerlijk genieten. Elk eiland heeft zo zijn eigen karakteristieke eigenschappen. Zo telt Texel bijvoorbeeld meerdere dorpen en heb je wel wat tijd nodig om het hele eiland te leren kennen. Vlieland daarentegen is relatief klein en bovendien autoluw, doordat bezoekers er niet met hun auto mogen komen.

De Sahara van het noorden

Heb je wel eens gehoord van de Sahara van het noorden? Dat is de benaming voor het westelijk deel van Vlieland. Wanneer je bij het boeken van een hotel Vlieland als bestemming kiest, kun je op het eiland zelf de Vliehors Express boeken. Die brengt je naar dit indrukwekkende natuurgebied, zodat je komt op een plek waar je normaal gesproken niet zou komen. Overigens kun je op Vlieland nog veel meer doen, zoals midgetgolf of handboogschieten. Buiten dat zijn er natuurlijk de reguliere strandsporten, zoals strandzeilen en vliegeren.

Wadlopen bij Terschelling

Na Texel en Vlieland is Terschelling, vanaf het westen gezien, het derde Nederlandse Waddeneiland. Behalve natuurlijk veel mooie natuur biedt ook dit eiland tal van interessante bezienswaardigheden. Vanaf het Seinpaalduin heb je een fraai uitzicht over het eiland en je kunt op het eiland het Wrakkenmuseum en het Bunkermuseum bezoeken. Ook een bezoek aan de Brandaris, de beroemde vuurturen van Terschelling, hoort er natuurlijk bij. Gedurende een aantal dagen kun je vanuit het hotel Terschelling helemaal gaan verkennen, bijvoorbeeld op de fiets.

Overtocht

Het eiland Texel bereik je per veerboot vanuit Den Helder, maar voor de eilanden Vlieland en Terschelling vertrekt de veerboot vanuit Harlingen. Houd er rekening mee dat de reguliere overtocht naar Vlieland ruim anderhalf uur duurt en die naar Terschelling zelfs twee uur. Er zijn ook sneldiensten, waarin je de reistijd met de helft kunt bekorten.

Romantisch verblijf

De Waddeneilanden hebben eigenlijk voor elk type vakantieganger wel iets te bieden. De romantiek viert hoogtij tijdens een verblijf in een idyllisch hotel. Op Vlieland kun je bijvoorbeeld overnachten in een hotelkamer met direct uitzicht op de Waddenzee, terwijl je op Terschelling kunt wegdromen in een hotel dat letterlijk verscholen ligt tussen het groen. Welke keuze je ook maakt, je zult er in elk geval volop kunnen genieten.

Datum: 06 februari 2024