noord-amerika

Op vakantie naar Noord-Amerika? Lees eerst dit artikel!

De periode waarin we onze zomervakantie gaan boeken komt er weer aan, dus dan is het tijd om nu goed na te denken over bestemmingen waar we onze zomer kunnen gaan doorbrengen. Het continent Noord-Amerika heeft zo veel te bieden en heeft voor ieder wel wat wils. Misschien is een vakantie amerika met de kinderen wel iets voor jou, of ga je liever wat noordelijker naar Canada. In deze blog vertellen we je meer over beide landen en kun jij, na het lezen hiervan, hopelijk gemakkelijker een keuze maken.

De Verenigde Staten

Voor wie nog niet in de Verenigde Staten is geweest, kent dit grote land voornamelijk van films en televisieseries. Mensen denken al gauw aan de grote supermarkten en de fastfood ketens die veel in het land te vinden zijn. Deze kant van de moderne cultuur is ook zeker iets dat je bij een bezoek aan het land moet beleven en zien. Zo zijn sportwedstrijden, zoals de American Football wedstrijden, ook typisch Amerikaans en het zeker waard om te bezoeken. Naast deze culturele bezichtigingen, heeft het land ook prachtige natuur te bieden. Denk aan de verschillende nationale parken die in het land te vinden zijn. Denk aan het bekende Yellow Stone National Park, het Yosemite National Park en de Grand Canyon. Dit zijn natuurlijk plekken die je niet zou mogen overslaan wanneer je van natuur en mooie landschappen houdt. Naast cultuur en natuur, staan de Verenigde Staten natuurlijk bekend om de grote moderne steden. Denk aan New York, Los Angeles, Chicago, Houston en Phoenix. Zorg er voor dat je van alles wat meekrijgt wanneer je de VS bezoekt.

Canada

Ten noorden van de Verenigde Staten vinden we natuurlijk Canada. Wellicht horen we iets minder over dit land als vakantieland, maar dat betekent niet dat het geen prachtige bestemming is! Canada staat natuurlijk bekend om haar multiculturalisme. In het land zijn veel mensen te vinden met een verschillende etniciteit. Zo is bijvoorbeeld het Franse gedeelte Quebec in het land te vinden. Ijshockey is verder iets dat goed past bij de cultuur van het land. Vergeet hier dus zeker niet om naar een Ijshockeywedstrijd te gaan. Wat mooie natuur betreft, zit je in Canada ook zeker goed. We raden je dan ook aan om, bijvoorbeeld bij een rondreis canada met kinderen, meerdere nationale parken te bezichtigen. Zo vind je hier het Banff National Park, het Jasper National Park, het Yoho National Park en het Waterton Lakes National Park. Verder kun je grote steden zoals Toronto, Montréal, Vancouver en Calgary ook zeker niet overslaan.

Hopelijk heb je nu een beter idee van wat deze landen te bieden hebben. Dus: boeken maar!

Datum: 13 maart 2024