stedentrip

Tijd voor een stedentrip

De zomervakantie zit er, helaas, weer op. Tijd om plannen te gaan maken voor het najaar! De herfst is ideaal voor een stedentrip. Van dichtbij tot ver(der) weg: even een paar dagen er helemaal uit. We zetten een paar leuke bestemmingen voor je op een rij. Veel plezier!

Oisterwijk, parel in het groen

Pak de trein en reis af naar het Brabantse Oisterwijk. Vanaf het station sta je in een wip in het centrum, maar ook in no-time bij het KLV-terrein, een stukje Oisterwijk in wording. Struin er rond over het terrein. Je treft er onder andere het atelier en de winkel van meesterbakker en patissier Robèrt, bekend van Heel Holland Bakt, een brouwerij, een koffiebranderij en een gloednieuw hotel. Het centrum is gevuld met mooie winkels, en de natuur, met haar bossen en vennen, is eveneens binnen handbereik.
Overnachtingstip: NEO KVL Hotel by TASIGO

Vermaak je in Luxemburg-stad

Dichtbij en toch zo anders. Wie ook maar een moment denkt dat Luxemburg en zijn hoofdstad Luxemburg-stad saai is, heeft het helemaal mis. De hoofdstad van het Groothertogdom staat bol van theaters, musea, UNESCO werelderfgoed, architectonische bijzonderheden en wereldgastronomie. Struin van Pfaffental naar Kirchberg, ontdek Grund en verwonder je in het historische centrum.

De grootste stad van Yorkshire: Leeds

Leeds is een stad die in de 14e eeuw opbloeide door Vlaamse wolwevers. Molens en industrie domineerden het aanzicht van de stad en dreigden bijna het Victoriaanse centrum teniet te doen. Gelukkig bleef veel van die grandeur bewaard, want dat maakt het nu juist zo fijn om tijdens een citytrip te bewonderen. Lonely Planet tipte niet voor niets al in 2017 de stad als hotspot van het jaar. Ga op ‘Uilenjacht’ – figuurlijk dan, maar hou je ogen goed open je ziet de gevleugelde roofdieren op veel plekken terugkomen – bezoek zeker de Leeds Corn Exchange en eet je buik rond in de Kirkgate Market.

Welke stad kies jij?

Jugendstil-walhalla Riga

Riga werd ooit ook wel ‘Het Parijs van de Baltische Staten’ genoemd. Terecht? Daar valt over te discussiëren. Feit is wel dat het Riga zoals we dat nu kennen een fijne kosmopolitische hoofdstad is met tal van musea en fraaie – misschien wel de mooiste – Art Nouveau panden. Tel daar ook nog eens een hand vol kerken bij op en een rijk aanbod aan amberjuweliers en je weet dat er genoeg te zien en te doen is in Riga.

Over Eva

Eva is freelance reisredacteur en reist voor haar werk de hele wereld over. In ForYou Magazine deelt ze de mooiste plekjes op aarde. Van dichtbij tot ver weg. Reis je mee?
Meer avonturen van Eva lezen: check www.omnitraveler.nl.

Datum: 28 september 2022