Barbados

Verrassend veelzijdig Barbados

De wintertijd is weer begonnen. Donkere ochtenden, de avond valt vroeg in. Kou en wellicht sneeuw. De Nederlandse winters zijn niet altijd iets om naar uit te kijken. Verleng je zomer, hou het zonnige gevoel vast op veelzijdig Barbados.

Sandals Royal Barbados

Leef het goede leven op het ‘couples-only’ Sandals Royal Barbados resort, op een steenworp afstand van de luchthaven en nabij de hoofdstad Bridgetown. Dit all-inclusive hotel heeft alles wat je kunt wensen, van rooftopbar tot infinitypool. Een bad of zwembad op het balkon van je ruime suite, meer dan twintig restaurants, een eigen donutshop, spa, gym en gratis watersportactiviteiten. Ach, wat is er eigenlijk niet? Begrijpelijk als je het terrein tijdens je verblijf niet verlaat, maar daarmee zou je jezelf en het eiland toch echt tekortdoen.

www.sandals.com/royal-barbados

De meest betoverende plek op aarde

Huur een auto en ga op ontdekking op het eiland (hou er wel rekening mee dat er links gereden wordt). Hou zeker even halt bij Hunte’s Gardens. De kranige tachtiger Anthony Hunte heeft van een zijn tuin zijn levenswerk gemaakt. De botanische tuin is zijn lust en zijn leven en hij vertelt er dan ook graag honderduit over. Poes Nelson vergezelt je graag op je ontdekkingstocht door deze betoverende plek.

www.huntesgardens-barbados.com

Island Safari Barbados

Geen zin om zelf achter het stuur te kruipen, maar wil je wel wat van het eiland zien en schuw je een beetje avontuur niet? Kruip dan achter in een van de Landcruisers van Island Safari Barbados. Je maakt stops op de mooiste uitzichtpunten op het eiland en af en toe is het hobbelen geblazen wanneer de chauffeur het ruige pad kiest.

www.islandsafari.bb

Hou het zonnige gevoel vast

Coco Hill Forest hike

Trek je stevige schoenen aan, pak een wandelstok en laat je leiden door een stukje regenwoud op Barbados. Het eiland dat ooit vol stond met suikerrietplantages heeft op deze plek, met inspanningen van Mahmood Patel en zijn team – zijn oorspronkelijke begroeiing teruggekregen. Leer alles over het ecosysteem op Barbados, de toekomstplannen om meer regenwoud te creëren op vervallen stukken plantagegrond en de natuurlijke krachten van de vegetatie in Coco Hill Forest.

www.facebook.com/cocohillforest

Lickrish Food Tours

Gaat de liefde voor Barbados door de maag? Misschien wel; zeker als je op de Lickrish Food Tour door Bridgetown meegaat. Lokale gerechten, vers fruit, bijzondere sapjes en vegan-chocolade ijsjes, alle om je vingers bij af te likken!

www.lickrishfoodtours.com

Reis je mee?

Eva is freelance reisredacteur en reist voor haar werk de hele wereld over. In ForYou Magazine deelt ze de mooiste plekjes op aarde. Van dichtbij tot ver weg. Reis je mee?
Meer avonturen van Eva lezen: check www.omnitraveler.nl.

Datum: 21 november 2022