Volop nieuwigheden in Europa-Park

Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Europa-Park is al acht keer op rij uitgeroepen tot beste park ter wereld!

Ballonvaart-attractie terug

Europa-Park beleeft zijn 49e seizoen en dat doet het Duitse themapark met diverse nieuwigheden naast de al aanwezige meer dan 100 attracties en shows. Zo opent het 16e themagebied, vorstendom Liechtenstein, en komt de klassieke ballonvaart-attractie terug in een andere thematisering. De nieuwe boten in ‘Josefina’s kaiserliche Zauberreise’ schitteren in pracht en praal, en bezoekers leren wat de Yomis met Josefina te maken hebben in de nieuwe film in de Sprookjesbosbioscoop. Daarnaast licht de 360-gradenfilm in de Traumzeit Dome een tipje van de sluier van het nieuwe Kroatische themagebied op.

Nieuw themagebied: Liechtenstein

Het middelpunt in het nieuwe themagebied is de ‘Liechtensteinse Ballonvaart’, waarvan de kleurrijke ballonnen de namen dragen van de steden Liechtenstein, Vaduz en Triesenberg. De geheel vernieuwde ballonvaart is een attractieklassieker, die in 1996 in het park in gebruik werd genomen.

Een keizerlijke vaartocht

Het boottochtje met ‘Josefina’s kaiserliche Zauberreise’ in het Oostenrijkse themagebied is nu nóg romantischer. De gloednieuwe boten, voorzien van een tafeltje voor een lekkere eet- en drinkpauze, schitteren in keizerlijke pracht en praal.
Keizerin Josefina neemt de bezoekers mee op een reis door haar rijk – maar wie zijn die kleine groene trollen die overal kattenkwaad uithalen?

Het prachtige Kroatië van Nikola Tesla

De nieuwe 360-gradenfilm in de Traumzeit Dome laat de bezoeker zich alvast verheugen op het Kroatische themagebied dat voor 2024 op de rol staat. In ‘Nikola Tesla’s Beautiful Croatia’ vergezellen de kijkers visionair Nikola Tesla bij zijn baanbrekende experimenten met elektriciteit aan het eind van de 19e eeuw.

Het op een na best bezochte park van Europa

Rulantica: extra glijbanen en rustruimtes

Om het vakantiegevoel nog langer vast te houden, is een bezoek aan het tweede park van het resort, Waterwereld Rulantica, een echte aanrader. Het hoogtepunt van de nieuwe 30 meter hoge ‘Nordiskturn’ is de ‘Vikingløp’-raceglijbaan, gebouwd op een fonkelende edelsteenmijn. Als de toren is beklommen, zijn er in totaal acht buizen waarin de bezoekers het tegen elkaar kunnen opnemen. Op matten gaat het dan ‘head first’ de diepte in. Elke seconde telt op de snelste glijbaan van Europa, want slechts één persoon kan bij de finish als winnaar uit de bus komen en toegejuicht worden door de toeschouwers op de tribune.

Restaurant wereldprimeur Eatrenalin

Een ander absoluut hoogtepunt is ‘Eatrenalin’, de futuristische gastronomische beleving voor alle zintuigen. Hier worden de gasten ondergedompeld in de meest uiteenlopende werelden; niet alleen door geuren en smaken, maar ook visueel, akoestisch en middels bewegingen.

Around the world with Eva

Eva is freelance reisredacteur en reist voor haar werk de hele wereld over. In ForYou Magazine deelt ze de mooiste plekjes op aarde. Van dichtbij tot ver weg. Reis je mee?
Meer avonturen van Eva lezen: check www.omnitraveler.nl.

Datum: 18 mei 2023