vakantie

Wat ga jij ontdekken dit jaar?

Een nieuw reisjaar ligt voor ons. Nu is de tijd om inspiratie op te doen, plannen te maken en nieuwe bestemmingen te gaan ontdekken!

Winterzon pakken op Tenerife

Geen zin in de Nederlandse winter? Verruil je woonplaats voor een ligbedje in de Spaanse zon. Op Tenerife is het in onze wintermaanden heerlijk weer. Naast genieten van de Spaanse zon is wandelen een van de belangrijkste activiteiten. Je treft er dan ook meer dan 1.500 km aan wandelroutes. Trek de veters van je wandelschoenen stevig aan en ontdek al wandelend het Canarische eiland. Wil je minder sportief bezig zijn, maar wel graag wat van het eiland zien, huur dan een auto en tour door het bergachtige landschap.

Culinair genieten op Aruba

Aruba voelt als thuiskomen in het Caribisch gebied. Ook al zijn de stranden bij ons niet omzoomd met palmbomen, het Nederlands (vermengd met Papiaments en een vleugje Amerikaans en Spaans) dat op het eiland wordt gesproken, klinkt aangenaam in de oren. De warme zon doet je je tempo aanpassen, waardoor je tijd anders beleeft. Tijd om te genieten van de aangename temperaturen, de vriendelijke bevolking en bovenal het lekkere eten. Huur een auto en tour over het eiland op zoek naar de lekkerste plekjes onder de Caribische zon, variërend van de favoriete plek van de locals tot een plaatsje aan een ‘chef’s table’, van een pastechi in de hand tot een aangeklede picknick op het strand.

Geen beter leven dan een cruiseleven

Het gevoel van thuiskomen. Een fijn welbehagen, zodra je je voet op de treeplank zet. Een oprechte glimlach en vriendelijke begroeting door elk personeelslid aan boord. Dat is cruisen met Oceania Marina. Culinair genieten en nieuwe bestemmingen ontdekken tijdens interessante excursies aan de wal maken je cruisereis tot een ideale vakantie.

Nu is de tijd om inspiratie op te doen

Het ongerepte Maleisië

Wie van natuur houdt, trekt in 2023 naar Maleisië. Om iets specifieker te zijn: Maleisisch Borneo en dan bij voorkeur Sabah. Deze deelstaat trakteert je op neusapen (een bedreigde diersoort), vuurvliegjes (zodra de avond valt) en stoute makaken die hoog in de boom loeren of je wellicht iets te eten bij je hebt. Als je toch naar boven kijkt, zie je in diezelfde boom wellicht ook wel de hornbill, oftewel de iconische neushoornvogel. Ga fietsen tussen de rijstvelden, schrijf je in voor een kookworkshop en maak met de lokale bevolking de lekkerste gerechten klaar met groenten uit eigen tuin. Beleef het ongerepte Maleisië, een ervaring om nooit te vergeten!

Around the world with Eva

Eva is freelance reisredacteur en reist voor haar werk de hele wereld over. In ForYou Magazine deelt ze de mooiste plekjes op aarde. Van dichtbij tot ver weg. Reis je mee?
Meer avonturen van Eva lezen: check www.omnitraveler.nl.

Datum: 22 februari 2023