relatiebreuk

Alleen verder na een relatiebreuk: waar sta je?

Na veel wikken en wegen is het hoge woord er dan eindelijk uit: jullie zijn uit elkaar. Of de relatie nu lang heeft geduurd of je maar kort samen bent geweest, het staat vast. Je bent weer alleen. Dat kan heel onwennig zijn en misschien zelfs eenzaam. Hoe ga je verder na een relatiebreuk? Ik help je daar graag mee.

Liefde: mooi, maar moeilijk

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met liefde. En liefde is prachtig, maar het heeft ook een keerzijde. Naast liefde is namelijk ook aandacht, ruimte en communicatie essentieel voor een goede relatie. Dat zijn dan ook factoren die er vaak voor zorgen dat mensen uit elkaar gaan. En dat kan ontzettend pijnlijk zijn. Misschien zag je de beëindiging van de relatie niet aankomen en heb je ontroostbaar liefdesverdriet. Maar als je het zelf hebt uitgemaakt kan je ook twijfels hebben, of het verlangen om het terug te draaien. Als er kinderen in het spel zijn kan het emotioneel nog zwaarder zijn.

Tijd voor jezelf

Het is dan van belang om geen overhaaste beslissingen te nemen. Een relatie gaat niet zomaar uit. Meteen weer contact zoeken met je ex-partner is daarom geen goed idee. Het is juist verstandig om even tot jezelf te komen. Op die manier kun je rustig nadenken over de situatie, zonder dat je ex daar invloed op heeft. Ik zie vaak dat in deze periode veel mensen inzien dat een beëindiging de juiste keuze was. En als dat niet zo is, kom je daar snel genoeg achter en kun je altijd weer in gesprek gaan. Accepteer eerst de situatie zoals die is. Dan merk je na een tijdje vanzelf hoe het gaat en of je eventueel actie wilt ondernemen.

Je hebt alleen jezelf nodig om gelukkig te zijn

Alleen jezelf nodig

Een relatie kan een gevoel van veiligheid met zich meebrengen. Als je lang samen bent, bouw je samen een leven op. Wanneer er een einde wordt gemaakt aan het samenzijn, kan het daarom heel beangstigend voelen dat je weer alleen bent. Je bent immers gewend om veel samen te doen, terwijl je nu op jezelf aangewezen bent. Soms heeft dat als gevolg dat je je terug gaat trekken. Belangrijk is juist dat je eropuit gaat, om te ontdekken hoe het leven is zonder een partner. Houd altijd in je achterhoofd dat je alleen jezelf nodig hebt om gelukkig te zijn. Dan komt de rest vanzelf.

Relatiebreuk achter de rug?

Is jouw relatie tot een einde gekomen? En vind je het lastig om je leven weer op te pakken na de breuk? Dan kun je terecht bij Egilah. In mijn praktijk help ik mensen met het verwerken van trauma’s en het oplossen van mentale blokkades en psychosociale problemen. Natuurlijk moet je het uiteindelijk zelf doen, maar ik kan je helpen om de eerste stappen te zetten. Samen werken we aan jouw situatie en zorgen we ervoor dat je je leven weer op de rit krijgt. Aarzel niet om contact op te nemen!

Datum: 17 oktober 2022