rosacea

Zeg nee tegen rosacea!

Het is een droom: een perzikzachte huid vrij van bultjes en oneffenheden. Stel je het eens voor, zonder enige onzekerheid make-uploos over straat. Maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Als je huidproblemen hebt, kun je daar erg mee zitten. Neem bijvoorbeeld rosacea. Een vervelende aandoening waarbij de huid rood oogt en je zichtbare gesprongen vaatjes hebt op wangen, neus of voorhoofd. Naast de uiterlijke klachten is de huid ook nog eens gevoelig. Hier wil je vanaf, en gelukkig kan dat ook! De laser is de oplossing.

Wat is rosacea?

Niet iedereen met wat rozige wangen heeft meteen rosacea. Maar wat is het dan eigenlijk precies? Rosacea is een huidaandoening waarbij er kleine ontstekingen op het gezicht aanwezig zijn. Die worden veroorzaakt door kleine vaatontstekingen. Deze gesprongen vaatjes zie je op het gezicht, en daarnaast is de huid snel rood en gevoelig. Het is begrijpelijk dat je van die ontsieringen af wilt. Maar ook voor de huidgezondheid is het belangrijk rosacea aan te pakken. Wanneer je de vaatjes niet behandelt, blijft je huid namelijk gevoelig voor ontstekingen. Het is niet helemaal duidelijk waarom sommige mensen rosacea krijgen. Wel zijn er verschillende factoren bekend die de aandoening laten opspelen: namelijk warmte, zonlicht, aanraking, temperatuurverschillen en stress.

Flits het weg

Er zijn dingen die je zelf kunt doen om je rosacea rustig te houden zodat het niet verder uitbreidt. Het belangrijkst hiervoor is het kalmeren van de huid. Daarnaast helpt het om de weerstand van de huid op te bouwen. Maar, hiermee verdwijnt de aandoening niet. Om rosacea echt te doen verdwijnen, moet er altijd een behandeling aan te pas komen. De meest effectieve behandeling is lasertherapie. Hierbij worden de zichtbare vaatjes behandeld, wat ervoor zorgt dat de rosacea niet meer zichtbaar is. Tijdens de behandeling wordt je huid behandeld met korte hete lichtflitsen. Deze lichtflitsen maken de aanwezige bloedvaatjes kapot. De vaatjes worden door het lichaam opgeruimd waardoor ze niet langer zichtbaar zijn.

Na de behandeling

Na een behandeling kan je huid rood en gezwollen zijn. Maak je geen zorgen: dit hoort erbij en verdwijnt vanzelf. Verder kunnen er kleine korstjes ontstaan. Ook dit is geen reden tot zorg. Het is wel erg belangrijk dat je deze korstjes op de natuurlijke manier laat herstellen: krab ze er dus niet af! Verder is het belangrijk om je huid te koelen en te kalmeren na de behandeling. Dit kan met een koude washand of een verkoelende aloë vera gel. Gebruik in ieder geval geen afsluitende crèmes op de huid! Tot slot is het belangrijk dat je je huid drie weken voor, en drie weken na de behandeling uit de zon houdt en goed beschermt met een SPF boven de 30. Voor een optimaal resultaat, heb je gemiddeld 2 tot 5 behandelingen nodig.

De meest effectieve behandeling is lasertherapie

Laserbehandeling

Wat kan nog meer met een laserbehandeling?

  • Beenvaatjes verwijderen
  • Couperose verminderen
  • Rimpelvermindering
  • Huidlifting
  • Ooglidverstrakking
  • Schimmel- en kalknagel behandelen

Voor jou!

Wil jij af van je rosacea, of heb je een andere huidaandoening die je wilt laten behandelen? Bij de specialisten van Derma Kliniek zijn jij en je huid in de juiste deskundige handen. De ervaren huidtherapeuten werken reeds jaren op het gebied van rosacea verwijderen en andere huidbehandelingen. Niet alleen voor deze vragen, maar nog voor veel meer. Het team bestaat uitsluitend uit ervaren huidtherapeuten en cosmetisch artsen, en helpt jou bijvoorbeeld ook bij problemen als ongewenste haargroei en overbeharing, pigmentvlekken en cellulite. De specialisten zijn op de hoogte van de laatste technieken en ontwikkelingen, en passen onder andere peelings, microneedling, de Dermapen en injectables toe. Wáár je ook voor komt: je kunt altijd rekenen op persoonlijke aandacht en deskundig advies.

Datum: 23 april 2019