rouw

Rouw en verlies? Ga ermee aan de slag!

Bij de woorden ‘rouw’ en ‘verlies’ denk je hoogstwaarschijnlijk aan het overlijden van een dierbare. Maar er zijn meer verliezen waarbij rouw een rol speelt. Denk maar eens aan een echtscheiding, het verlies van je gezondheid vanwege een ernstige of chronische ziekte of het verlies van een baan. Want ook dát kan er behoorlijk inhakken.

Rouw- en verliescoach

Als rouw- en verliescoach kan ik iets voor je betekenen wanneer jij hier op werk gerelateerd niveau mee te maken krijgt. Misschien sta je daadwerkelijk op straat omdat je ontslagen bent. Maar het kan ook zijn dat jouw functie, buiten je eigen wil om, ineens is aangepast. Je functie is uitgehold en je houdt slechts een klein aantal taken over. Wellicht is de organisatie overgenomen en voel je je niet gehoord. Wat de oorzaak ook is, je voelt je langzaam afglijden. De zingeving van jouw baan is weg. Dat wat jou passie opleverde, is er niet meer.

Grip op situatie

Tijdens onze sessies gaan we samen analyseren wat er nu precies is gebeurd. Pas wanneer je daar grip op hebt, en door hebt waar de pijn zit, kunnen we onderzoeken welke stappen je kunt gaan zetten. Wellicht heeft het zin om een gesprek met je leidinggevende aan te vragen, kun je intern of extern op een andere functie solliciteren of is het, met het oog op de toekomst, een optie om naast je werk een studie te gaan doen.

Afleiding

Wanneer je, bijvoorbeeld vanwege corona, al een periode geen of nauwelijks werk hebt, kun je onderzoeken of je privé iets kunt gaan doen om afleiding te zoeken. Misschien is er nu eindelijk tijd om die leuke hobby, waar je nooit meer aan toe kwam, op te pakken of je daar, door middel van een cursus, verder in te verdiepen. Dit is natuurlijk een tijdelijke oplossing tot je weer aan het werk kunt, maar het kan je helpen uit die negatieve spiraal te komen.

Niets doen is in ieder geval geen optie

Datum: 30 september 2020