rugklachten

De rugklachten zijn over. Ze kan weer motorrijden!

Als meisje al was Irma helemaal gek van motoren. Ieder jaar nam haar vader haar mee naar de TT in Assen. Geweldig vond ze dat. Op haar 18de verjaardag kreeg ze haar eerste motorrijles. Al snel haalde ze haar rijbewijs en kocht ze van haar spaargeld een tweedehands motor. Daarmee kwam een langgekoesterde wens in vervulling. Sindsdien toerde Irma op haar motor overal naartoe.

Motor in de garage

Irma is inmiddels 42 en tot haar grote verdriet stond haar motor al een paar maanden ongebruikt in de garage. Al een tijdje kampte ze met rugklachten, maar inmiddels was de pijn zo heftig, dat het vanuit haar onderrug uitstraalde naar haar heup en been. Het zitten op de motor deed daardoor zoveel pijn dat dit niet meer ging en ze noodgedwongen de auto moest pakken. Pijnstillers van de huisarts en de oefeningen die haar waren aangeraden, brachten niet het gewenste resultaat. Irma was bang dat ze moest stoppen met motorrijden, en dat was iets waar ze het erg moeilijk mee had. Die wetenschap vond ze bijna nog erger dan de pijn waarmee ze dagelijks te maken had.

Relatie tussen onder- en bovenrug

Toen Irma met haar klachten voor het eerst bij mij kwam, was ze behoorlijk bedrukt. Ze wilde zó graag weer motorrijden en hoopte dat ik daarin wat voor haar kon betekenen. Na een uitgebreid intakegesprek heb ik haar hele rug onderzocht. Ook al zat de pijn dan vooral in haar onderrug, toch kijk ik bij zo’n onderzoek ook wat de rest van de rug mij te vertellen heeft. Er zit bij rugklachten namelijk een sterke relatie tussen de onder- en de bovenrug. Hij moet van boven tot onder soepel kunnen bewegen.

SI-gewricht

Ik ontdekte dat Irma’s SI-gewrichten, ook wel heiligbeengewrichten genoemd, helemaal geblokkeerd stonden. De SI-gewrichten bevinden zich links en rechts van het midden, ter hoogte van de kuiltjes, in de onderrug. Tijdens de behandeling kon ik ontspanning rond dit gebied creëren door de doorbloeding te verhogen en de nieren te ondersteunen. Het deblokkeren van het SI-gewricht gaf al zoveel verlichting, dat Irma aangaf dat ze de spanning als het ware van haar rug voelde afglijden.

Er zit bij rugklachten namelijk een sterke relatie tussen de onder- en de bovenrug

Bovenrug

Verder heb ik ook Irma’s bovenrug behandeld. Niet omdat ze daar klachten had, maar omdat deze, als ik dat niet gedaan had, stijver zou worden waardoor de kans op het ontstaan van klachten aan arm, schouder of nek groot zou zijn geweest. Daarbij heb ik speciaal voor Irma homeopathische druppels samengesteld zodat het uiteindelijke mooie resultaat behouden zal blijven.

Haar passie

Irma verliet na die eerste behandeling als een heel ander mens mijn praktijk. Ze had weer hoop dat ze haar passie, het motorrijden, gewoon kon blijven uitvoeren. Inmiddels zijn we een paar sessies verder. Drie keer raden hoe ze hier de laatste keer kwam. Inderdaad, op de motor én met een stralende glimlach van oor tot oor. Irma is duidelijk weer helemaal gelukkig!

Vergoedingen

Omdat Wemeltje lid is van beroepsvereniging VVET en de CAT-level 5 overkoepelende organisatie RBCZ worden haar behandelingen door de meeste zorgverzekeringen (gedeeltelijk) vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent. Lees er bij twijfel je verzekeringspolis op na of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Datum: 05 april 2019