rugpijn

Lage rugpijn: je kúnt er vanaf komen!

Wist je dat vier op de vijf mensen weleens last heeft van lage rugpijn? Grote kans dat jij hier dus ook regelmatig mee geconfronteerd wordt. Nu is er een groot verschil tussen af en toe wat last, bijvoorbeeld doordat je te zwaar getild hebt, of dagelijks naar de pijnstillers moeten grijpen omdat je niet weet hoe je zitten of staan moet van de pijn.

Uit balans

Wanneer de pijn in je rug zoveel impact heeft op je doen en laten, is het verstandig om ernaar te laten kijken. Het kan dan wel zijn dat veel mensen er regelmatig last van hebben, maar dat wil niet zeggen dat het gewoon is of dat je het maar voor lief moet nemen. Pijn is een signaal van je lichaam dat er iets uit balans is en daar kan vaak wat aan gedaan worden.

Verschillende oorzaken

Rugpijn kan door veel verschillende dingen veroorzaakt worden en daarom begin ik in mijn praktijk Vrijerbewegen.nl altijd met een intakegesprek. Daaruit kan ik doorgaans afleiden waar ik de oorzaak van de pijn moet zoeken. Tijdens de Shiatsubehandeling kan ik vervolgens kijken hoe ik jou het best kan behandelen.

Shiatsu

Shiatsu is lichaamstherapie of massage die aan het begin van de vorige eeuw in Japan ontwikkeld is. ‘Shi’ betekent ‘vinger’, en ‘atsu’ betekent ‘druk’, en dat is eigenlijk precies wat Shiatsu is. De behandelaar oefent met duimen, handpalmen en vingers druk uit op bepaalde plaatsen op het lichaam. Deze plaatsen komen overeen met de energiebanen, ook wel meridianen genoemd, uit de acupunctuur.

Shiatsu is dé manier om af te rekenen met rugpijn

Blokkades

Tijdens een behandeling kan ik blokkades in die energiebanen verwijderen, waardoor de energie weer vrij kan stromen en je organen weer in balans komen. Het klinkt misschien vreemd, maar wanneer de meridiaan van je blaas geblokkeerd is, kan dat rugpijn veroorzaken. Datzelfde geldt voor de meridiaan van je galblaas. De Shiatsumassage verbetert de doorbloeding én zorgt gelijktijdig ook voor ontspanning in je spieren. En die ontspanning ervaar je zelfs nog dagen na de behandeling!

Zelfherstellend vermogen

Je lichaam wordt als het ware wakker geschud en dat activeert het zelfherstellend vermogen. Pijn is een gevolg, en geen oorzaak. Het is dus ook belangrijk dat je die oorzaak wegneemt of er anders mee om leert gaan. Heb je een zittend beroep? Zorg dan dagelijks voor voldoende beweging. Moet je vaak zwaar tillen? Ik kan je leren hoe je dit op een verantwoorde manier doet. Je leefstijl kan namelijk bijdragen aan het ontstaan, maar vooral ook aan het voorkómen, van rugpijn. Wanneer je mijn adviezen naleeft, is de kans groot dat jouw rugpijn verleden tijd is!

Datum: 27 september 2019