rugpijn

Last van rugpijn? Een massage helpt!

Heb jij wel eens last van rugpijn? Zo gek is dat niet. Wist je dat vier op de vijf mensen hier wel eens last van heeft? Het is één van de vaakst voorkomende pijnklachten en het kan enorm vervelend zijn. Zo vervelend dat je dagelijkse bezigheden hierdoor beïnvloed kunnen worden.

Rugpijn

Klachten in je rug kunnen verschillende oorzaken hebben. Vaak ontstaat rugpijn door het maken van een verkeerde beweging of overmatig gebruik van bepaalde spieren of gewichten. Maar er kunnen ook andere oorzaken ten grondslag liggen, zoals stressklachten of slechte gewoontes in je leefstijl. Wat de oorzaak ook is, rugpijn kan je dwars zitten en je wil er graag vanaf!

Massage

Rugklachten bevinden zich vaak bovenin bij de schouders en de nek of juist onderaan in de rug, de zogenoemde lage rugpijn. Rugpijn kan plotseling ontstaan of juist meer geleidelijk, en kan hevig en zeurend zijn. Het bezoeken van een masseur is een goede manier om deze pijn te verlichten, zodat je lichaam weer optimaal kan functioneren.

Naast ontspanning zorgt een massage ook voor een betere doorbloeding en verwijderen van afvalstoffen in het lichaam

Rugpijn massage

Een rugpijn massagebehandeling bij Praktijk Nikhita is een geschikte aanpak voor je rugklachten. Deze ontspannende behandeling bestaat uit een combinatie van strijk- en druktechnieken, waardoor de spieren in de rug weer gaan ontspannen. Naast ontspanning zorgt een massage ook voor een betere doorbloeding en verwijderen van afvalstoffen in het lichaam. En wist je dat een massage je stemming kan veranderen? Een massage zorgt voor een toename van de stoffen endorfine, serotonine en dopamine. Daar word je gelukkig van!

Rugpijn tips!

Wil je meteen aan de slag om je rugklachten te verminderen? Er zijn genoeg oefeningen die je gewoon thuis kunt uitvoeren.

  • Blijf in beweging! Het klinkt misschien vervelend, maar beweging helpt om je spieren soepel te houden.
  • Wissel van houding. Wanneer je de hele avond op de bank zit is het verstandig om af en toe je houding te veranderen. Dezelfde houding kan rugpijn namelijk verergeren.
  • Train je buikspieren. Sterke buikspieren versterken de kracht in je onderrug.
  • Verander je slaaphouding. Ga op je zij liggen met een kussen tussen je knieën om de wervelkolom in een neutrale positie te brengen. Liever op je rug? Leg het kussen dan onder je knieën.
  • Kijk eens naar je matras. Een zacht matras is beter voor mensen die vaak last hebben van rugpijn. Laat je hierover adviseren door een expert!

Voor jou!

Voor een rugpijn massage ben je bij Praktijk Nikhita aan het juiste adres. Ook voor andere klachten kun je bij de eigenaresse Monique Koger terecht. Ze geeft onder andere meditaties, healingen en readingen.

Datum: 26 november 2019