rugpijn

Last van rugpijn? Hier wat tips tegen rugklachten

Als je last hebt van rugklachten, kan dat je dagelijkse activiteiten behoorlijk moeilijk maken. Gelukkig zijn er handige tips die je kunt volgen om rugpijn te voorkomen en te verminderen. Als je deze adviezen opvolgt, kun je ervoor zorgen dat je rug gezond en comfortabel blijft terwijl je je dagelijkse dingen doet.

Wat is rugpijn?

Onze rug, vooral het onderste deel, is superbelangrijk in ons lichaam. Het doet veel belangrijke dingen, zoals onze organen ondersteunen en beschermen, en ons laten bewegen. Maar helaas kan rugpijn echt vervelend zijn. Het kan opeens opkomen of steeds erger worden. Typische rugpijn voelt vaak als een zeurende pijn, soms zelfs heel erg. Sommige houdingen kunnen de pijn erger maken, en na lang zitten kan je rug stijf aanvoelen. Maar meestal betekent deze pijn niet dat er iets ernstigs mis is, zoals een hernia. Als je twijfelt of je je zorgen maakt, kun je het beste kiezen voor fysiotherapie in Den Haag bij Fysiogrow. Een fysiotherapeut kan je professioneel advies geven en je helpen met de juiste behandeling.

Gebruik pijnstillers

Als je last hebt van rugpijn, is het goed om te blijven bewegen, want dat kan helpen bij het herstel. Maar als bewegen veel pijn doet, kun je overwegen om een pijnstiller te nemen zodat je toch kunt blijven bewegen. Het is belangrijk om te weten dat we niet kunnen zeggen welke pijnstiller het beste is voor jou, omdat dat afhangt van hoe jij je voelt en hoe gezond je bent. Als je niet zeker weet welke pijnstiller je moet nemen, kun je het beste je huisarts om advies vragen. Zij kunnen naar jouw situatie kijken en je vertellen welke pijnstiller jou kan helpen om de rugpijn te verminderen en beter te worden.

Kijk naar je werkplek

Als je vaak last hebt van pijn in je onderrug, is het belangrijk om goed op je houding te letten als je zit. Zorg ervoor dat je stoel op de juiste hoogte staat bij je tafel en computer. Je armen moeten een hoek van negentig graden maken als je zit, en je schouders moeten niet omhoog zitten naast je oren. Ook is het fijn als je beeldscherm recht voor je staat, zodat je niet te veel omhoog of omlaag hoeft te kijken. Het beste is om te zitten op een stoel met een rechte zitting, rugleuning en armleuningen (zodat je makkelijk kunt opstaan). Een draaistoel kan ook handig zijn, zodat je niet door het hele kantoor hoeft te rollen. Met deze tips zou het al een stuk beter moeten gaan.

Datum: 09 augustus 2023