pijn-in-heup

Pijn in heup? Laat je wervelkolom checken!

Toen Margot (62) googelde op ‘pijn in heup’ schrok ze best van wat ze allemaal te lezen kreeg. Toch was er ook veel herkenning: pijnlijke onderrug en pijnuitstraling langs de heupen, benen en soms zelfs tot aan de voet. Vooral de pijn in haar heup begon haar steeds meer te beperken in haar dagelijks leven. Iedere stap deed pijn. En door die pijn had ze maar weinig energie om dingen te ondernemen.

Reguliere circuit

Na een lang traject in het reguliere circuit afgelopen te hebben, bleef echter de pijn. Gelukkig was er wel weinig slijtage op de röntgenfoto’s te zien.

Pijn in heup

Na vier maanden had Margot het gevoel dat haar heupklachten niet verbeterden. Sterker nog: haar pijnklachten werden erger, ondanks het feit dat ze, op aanraden, trouw haar oefeningen deed en dagelijks een klein stukje wandelde, want veel langer hield ze dat niet vol.

Functionele scoliose

Dat frustreerde haar enorm. Ze had altijd een actief leven geleid en nu kwam ze vanwege de pijn amper de deur nog uit. Op zoek naar een oplossing nam ze contact met mij op. Na een intakegesprek heb ik haar wervelkolom aan een uitgebreide inspectie onderworpen. Wat me direct opviel was de scoliose in haar wervelkolom. Scoliose is een zijdelingse verkromming van de wervelkolom. Bij Margot ging het om een zogenoemde ‘functionele scoliose’ en geen ‘echte of structurele scoliose’, waarbij je ook afwijkingen aan de wervels of ribben ziet.

Oorzaken

Een functionele scoliose, die ontstaat door een houdingsafwijking, kan verschillende oorzaken hebben:

  • beenlengteverschil
  • osteoporose (botontkalking)
  • artrose (slijtage)
  • verslapping van de banden tussen de wervels
  • inzakking van de tussenwervelschijven
  • hernia
  • mineralentekort

De kans is groot dat Wemeltje een oplossing voor je klachten heeft

Osteoporose en mineralentekort

Bij Margot was duidelijk sprake van beginnende osteoporose en een mineralentekort, en dan vooral het tekort aan magnesium en calcium. Dat gaf in haar geval, in combinatie met osteoporose, extra druk op haar heupzenuw en wat indirect extra zenuwpijn opleverde.

Supplementen

Met behulp van elektroacupunctuur, een absoluut pijnloze behandeling, heb ik het gebied rondom haar wervelkolom in ontspanning gebracht, waardoor de doorbloeding verhoogd werd. Vanuit de wervelkolom lopen er zenuwen richting je organen en juist door de wervelkolom in ontspanning te brengen, worden organen weer in balans gebracht en corrigeert de rug zichzelf naar zijn oorspronkelijke stand. Met speciaal voor haar samengestelde homeopathie, gericht op haar osteoporose, wordt dit nog eens extra ondersteund. Daarbij heb ik Margot bepaalde voeding aangeraden zodat belangrijke mineralen als calcium en magnesium beter worden opgenomen.

‘Ik weet niet wat me overkomt!’

Al snel begonnen Margots heupklachten te verdwijnen en kan ze haar actieve leven weer oppakken. Margot: ‘Ik weet echt niet wat me overkomt! Twee maanden geleden leek een nieuwe heup de enige oplossing te zijn. Lange wandelingen maken, wat ik altijd zo graag deed, kon al zo lang niet meer en nu kan ik dat weer zonder pijn doen. Heerlijk! Wat ben ik daar ontzettend dankbaar voor!’

Contact

Loop jij ook rond met pijnklachten waarmee je in het reguliere circuit niet verder komt? Neem dan gerust eens contact met me op. Misschien kan ik je helpen!

Datum: 20 maart 2023