rug-,-schouder--en-nekklachten

Pijnvrij en zielsblij

Regelmatig heeft Paula Kobayashi-van Luit ze over de vloer: mensen met rug-, schouder- en nekklachten. Bijvoorbeeld door verkeerd of te veel zitten. In de meeste gevallen is de oorzaak echter niet direct duidelijk.

Alle vaardigheden in huis

Nog te vaak blijven mensen doorlopen met dit soort klachten, denkende dat ze vanzelf wel zullen verdwijnen. We geven honderden euro’s uit aan dure bedden en kussens, maar wat als het probleem in ons eigen lichaam ligt? Paula heeft alle vaardigheden in huis om zulke, en meer, klachten aan te pakken. Door de aard en plek van de pijn aan te pakken en de energiebanen vrij te maken, verlicht ze de pijn. Hierdoor komt het lichaam tot het rust en krijgt het de kans om ‘s nachts beter te herstellen.

Klachten

Er kunnen veel oorzaken zijn waardoor je aanhoudende klachten hebt. Mensen lopen vaak (te) lang door met deze klachten, waardoor ze in veel gevallen verergeren of zelfs chronisch worden. Rug-, schouder- en nekklachten ontstaan in veel gevallen door te weinig bewegen en te veel stilzitten. Shiatsu kan helpen de pijn te verminderen of op te lossen. Shiatsu is ook goed geschikt bij stress, omdat het het welzijn verbetert. Zo is het ook uitermate geschikt voor het aanpakken van stress of burn-out. Bij een shiatsu-massage wordt je lichaam eerst volledig tot rust gebracht. Vervolgens wordt er druk uitgeoefend op het lichaam. Hiermee wordt je energetische systeem gestimuleerd en geregeld, waardoor de energie weer door je lichaam kan stromen.

De behandeling voor jou?

Shiatsu is, behalve voor rug-, schouder- en nekklachten, ook geschikt voor andere problemen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • hooikoorts
  • hoofdpijn en migraine
  • rugklachten
  • slaapproblemen
  • vermoeidheid
  • overgangs- of zwangerschapsklachten
  • chronische klachten als reuma, artritis en artrose

Laat je op tijd helpen

Shiatsutechniek

In het nieuwe jaar gaat Paula zich volledig richten op de basiscursus shiatsutechniek. Zelf de basistechniek voor shiatsu leren uitvoeren en anderen helpen verlichting te ervaren van hun lichamelijke klachten? Dat is mogelijk bij Kobayashi Medisch Shiatsu Centrum. Via de website meld je je aan door een bericht te sturen!

Gediplomeerd docent

Paula Kobayashi-van Luit is Master Namikoshi Shiatsu, gediplomeerd docent, en al ruim 30 jaar actief werkzaam als Medisch Shiatsu therapeute. In de praktijk werkt zij vooral om medische klachten te verhelpen, maar zij heeft in Japan de techniek geleerd om schoonheidsspecialisten en masseurs in de wellness te leren stressgerelateerde klachten te doen verminderen. De cursus geeft zij op de Kobayashi Medisch Shiatsu Academy.

Mijn Samurai

De tweede lockdown, waarin Paula’s werk helemaal stilviel, benutte zij door een boek te schrijven. Paula: ‘In ‘Mijn Samurai’ kun je lezen over mijn ervaringen en de contrasten tussen de culturen van Japan en Nederland. Het boek is vooral een eerbetoon aan mijn overleden Japanse echtgenoot Shihan Akio Kobayashi. Tijdens de lockdown had ik ineens de tijd om te schrijven over hoe de Japanse levenswijze weleens botste met onze westerse inzichten en over de bijzondere relatie met mijn Japanse schoonfamilie. Het is een waargebeurd verhaal dat ik in eerste instantie schreef voor mijn kleinkinderen, maar uiteindelijk toch besloot uit te geven.’

184 pagina‘s, ISBN 978-3-99107-450-2, € 15,90

Datum: 20 februari 2023