rugklachten

Van je rugklachten af met een massage

Wist je dat vier op de vijf mensen wel eens last van rugklachten heeft? Rugpijn is daarmee één van de meest voorkomende pijnklachten. Klachten in je rug kunnen verschillende oorzaken hebben. Vaak hebben rugproblemen te maken met een verkeerde beweging of overmatig gebruik van bepaalde spieren of gewrichten. Maar stressklachten of slechte leefgewoontes kunnen ook ten grondslag liggen aan jouw rugklachten. Een ding is in ieder geval wel duidelijk: rugpijn is erg vervelend en kan je dagelijkse leven ernstig belemmeren.

Slijmbeursontsteking

Een voorbeeld van zo’n vervelende klacht is een slijmbeursontsteking. De slijmbeurs is een vocht gevuld plekje, een soort kussentje als het ware, tussen de pees en de onderliggen botstructuur bij het gewricht. Wanneer je slijmbeurs ontstoken raakt, maakt deze extra vocht aan. Het gevolg is dat de slijmbeurs op gaat zetten. Op deze manier kan er een zwelling ontstaan, de huid kan rood worden en warm aanvoelen op de plek van de ontstoken slijmbeurs. Symptomen zijn klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, duizelingen, tintelingen, rugpijn of zenuwpijn. Maar je zult ook last hebben van zichtbare symptomen. Je kunt hierbij denken aan scheefstand en zwelling.

Massage

Vaak is een slijmbeursontsteking het begin van een langdurige traject waarin je probeert van de pijn af te komen. Bij massagepraktijk De Oosterse Hand hoeft dit niet het geval te zijn. Zij zoeken middels een paar intensieve behandelingen naar een oplossing voor jouw rugklachten. ‘Zo heb ik een klant behandeld die al na drie behandelingen gewoon weer normaal aan het werk kon, terwijl het hersteltraject van een slijmbeursontsteking doorgaans zes tot acht weken is!’ vertelt masseur Richard.

Dorntechniek

In zijn massagepraktijk maakt Richard gebruik van de dorntechniek. Hierbij worden de bekken en rugwervel weer rechtgezet. Dit kan nogal angstaanjagend klinken, maar ‘dat gaat op een hele milde manier’, verzekert Richard. Om de zogeheten ‘triggerpoints’ te onthullen worden vervolgens alle spiergroepen aangepakt. Richard: ‘Zo zoek ik dan het hele lichaam af om alle triggerpoints op te lossen’. Wanneer er sprake is van een slijmbeursontsteking wordt een passende techniek gekozen.

Met een massage worden de spieren verlicht en kun jij even heerlijk ontspannen

Cupping

Richard benadrukt dat het oplossen van een slijmbeursontsteking niet per se alleen handenwerk is, ook cupping of een Guasha steen kunnen jou van je klachten afhelpen. ‘Mensen schrikken vaak als ze de resultaten van cupping zien. Er ontstaan dan namelijk donkerblauwe plekken op het lichaam. Maar je hoeft je geen zorgen te maken, die trekken binnen een paar dagen weg en ze bevorderen juist het genezingsproces. Onze klanten merken vaak duidelijk verschil met een gewone massage. Het is minder pijnlijk en levert betere resultaten’.

Revalidatietraject

wanneer je na rugklachten herstellende bent, kan dit erg vervelend zijn. Richard is zich hiervan bewust en geeft daarom, naast massages, ook sportadviezen om het revalidatietraject te verbeteren. Richard: ‘Vaak worden buikspieren genoemd als de beste oefening om te revalideren na rugproblemen, maar mijn theorie is dat dat pas aan het einde van het traject goed is om te doen. Je moet je spieren juist niet te veel belasten. Dit lost de problemen in je rug niet op. Het is daarom noodzakelijk om eerst de spieren in je rug sterker te maken.’

De Oosterse Hand

Wil jij van je rugpijn af of heb je andere klachten en ben je benieuwd of Richard hierbij kan helpen? Dan ben je bij De Oosterse Hand bij het juiste adres. Hier kun je terecht voor bedrijfsmassages, hersteltherapie, sport specifieke hersteltrainingen en wellness massages. De praktijk is vijf dagen per week geopend. Woon je in Lelystad? Dan heb je helemaal geluk, daar is een extra breng- en haalservice.

Datum: 22 juni 2020