geurtje-cadeau

Geurtje cadeau doen voor de feestdagen? 3 tips

De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent dat parfumwinkels weer heel druk bezocht worden. Dat kan ook niet anders, want dit is een van de populairste cadeaus om te geven. Niet alleen tijdens de feestdagen, maar ook voor verjaardagen, jubileum of gewoon zomaar om iemand in het zonnetje te zetten. Het geven en krijgen van parfum is dan ook altijd een groot feest. Maar een parfumswinkel bezoeken voor iemand anders, dat kan toch wel een beetje lastig zijn. Want hoe vind je de juiste geur? In dit artikel geven we drie handige tips, zodat jij altijd het beste parfum vindt.

Speel op safe

Geuren zijn heel persoonlijk. De een is dol op een zeer uitgesproken geur, terwijl de ander juist meer van subtiele geuren houdt. Bovendien ruikt elke geur ook weer anders bij de persoon die het draagt. Je hebt misschien al eens gemerkt dat een bepaalde geur bij je vriendin anders ruikt dan bij jou. Dit komt doordat er een reactie ontstaat door de eigen lichaamsgeur. Wat bij een ander dus heel lekker ruikt, kan bij jou weer minder ruiken en andersom. Dit maakt het heel lastig om parfum voor iemand anders uit te zoeken.

Wanneer je deze persoon goed kent, heb je waarschijnlijk al een goed idee van welke luchtjes zij lekker vindt ruiken. Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt, is het verstandig om op safe te spelen. Zo zijn er verschillende parfums die algemeen geliefd zijn. Goede voorbeelden zijn Chanel nr. 5 of La Vie Est Belle van Lancôme. Hiermee maak je eigenlijk altijd een goede indruk.

Kom je er niet uit welk luchtje je moet nemen? Vraag dan gerust om advies in de winkel. De medewerkers kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Ken de favoriete luchtjes van jouw dierbare

Weet je welke luchtjes jouw dierbare vaak draagt? Dan kan je hier slim op inspelen. Bijvoorbeeld door een parfum uit dezelfde lijn te kiezen of misschien wel voor een wasgel of ander soortgelijk product te gaan. Dit zijn dingen die je zelf meestal niet snel zal doen. Je bent dol op een bepaald parfum, maar kies je dan automatisch ook voor een bijpassende wasgel? Meestal niet. Toch is het wel leuk om dit te ontvangen.

Een mooie verpakking

Het is niet alleen belangrijk om voor een lekker parfum te kiezen, het oog wil ook wat. Let daarom ook op de wijze waarop deze verpakt wordt. Sommige parfums zien er op het eerste gezicht al prachtig uit doordat ze in een zeer mooie flacon worden geleverd. Zo ziet het er direct veel leuker uit om te geven. Kies ook voor een winkel waarbij ze extra hun best doen om het parfum op de juiste manier te verpakken. Zo wordt het echt een feestje om uit te pakken en zal het cadeau eerder in de smaak vallen.

Datum: 05 februari 2024