sauna

Een ontspanmoment in de sauna

Ontspanning is belangrijk. Een sauna is daar dan ook de perfecte locatie voor. Een lekker zoutwaterbad, vervolgens de warmte opzoeken in een infrarode sauna en het afmaken met een massage. Ben je al om? Groot gelijk! Een bezoekje aan de sauna brengt namelijk nog veel meer voordelen met zich mee. In dit blogartikel staan ze voor je op een rijtje.

1. Ultiem relaxen

Dit is misschien wel dé reden waarom veel vrouwen zo nu en dan een bezoekje brengen aan hun favoriete sauna. Zeker in tijden van stress kan een stukje ontspanning echt geen kwaad. Wist je dat je je ook daadwerkelijk een stuk vrolijker voelt na een bezoek aan de sauna? Doordat ons lichaam een bepaald stofje aanmaakt, genaamd serotonine, ervaar je echt een geluksgevoel. En met een beetje sauna-olie maak je de ontspannende ervaring compleet!

2. Het is goed voor je gezondheid

Naar de sauna gaan is daarnaast ook goed voor je gezondheid. Niet alleen mentaal, maar ook fysiek. Een bezoekje aan de sauna verbetert je immuunsysteem en het zorgt er ook nog eens voor dat de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Door de afwisseling van koud naar warm, maakt je lichaam antistoffen aan. Hierdoor krijg je een betere weerstand en is de kans op het krijgen van een vervelende griepje een stuk kleiner. En als je verkouden bent, is het heerlijk om een beetje olie in het stoombad te druppelen. Dit werkt als therapeuticum voor de bovenste luchtwegen tegen voorhoofdsholteklachten en verkoudheid.

3. Het helpt tegen spierpijn

Na een goede work-out heb je de volgende dag waarschijnlijk last van spierpijn. Ondanks dat je hier niet veel tegen kunt doen, kan een bezoekje aan de sauna helpen. En dan voornamelijk een infraroodsauna. De lampen van deze cabine verwarmen je lichaam, waardoor het de doorbloeding stimuleert. Afvalstoffen verlaten sneller je lichaam, waardoor spierpijn en stijfheid verminderen.

Een bezoekje aan de sauna brengt veel voordelen met zich mee

4. Je huid zal dankbaar zijn

Tijdens een bezoekje aan de sauna ga je flink transpireren. Niet geheel onlogisch natuurlijk. Je lichaam reageert simpelweg op de warmte in de sauna en zoekt een manier om af te koelen. Hierdoor ga je transpireren. Door de hoge temperaturen komen je poriën open te staan, waardoor je huid zichzelf goed kan reinigen. Je raakt dus niet alleen wat vocht kwijt, ook nog eens overtollig talg en ander vuil. Wrijf maar eens over je gezicht na een dagje sauna. Je zult merken dat je huid een stuk gladder én zachter is.

De Rode Pilaren

Een gladde huid door middel van de sauna is al mooi meegenomen. Maar kamp jij regelmatig met een problemenhuid? Bij De Rode Pilaren helpen we je graag verder. Wij hebben verschillende producten klaarstaan om klachten te verhelpen en adviseren je ook er bij. Neem gerust contact met ons op!

Datum: 05 juli 2023