tanden-bleken

Je tanden bleken, is dat een goed idee?

Veel mensen kunnen onzeker worden van gele tanden omdat zij vinden dat het er minder verzorgd uit ziet. Je tanden kunnen geler worden door kleurstoffen die we eten en drinken. In koffie, thee en rode wijn zitten onder andere kleurstoffen die de witte kleur van onze tanden aantast. Daarnaast is roken ook een grote boosdoener omdat dit zorgt voor aanslag op je tanden. Deze aanslag kan er voor zorgen dat je tanden niet alleen geel maar ook zelfs bruin kunnen worden. Hoe langer je rookt, hoe meer jouw tanden zullen verkleuren. Heb je een ooit een beugel gehad? Dit kan ook één van de redenen zijn waarom je tanden zijn verkleurd. Daarnaast zijn suikerhoudende en zure producten slecht voor het glazuur van je tanden. Bijvoorbeeld sinaasappelsap kan er voor zorgen dat je tanden hun mooie witte kleur kwijtraken. Ook kan slecht poetsen een oorzaak zijn van gele tanden. Zorg dat je je gebit goed reinigt door twee á drie keer per dag minimaal 2 minuten te poetsen.

Voordelen van je tanden bleken

Voor steeds meer mensen is het hebben van witte tanden een schoonheidsideaal. Als je witte tanden mooier vindt, dan is bleken een goede optie voor je. Een witter gebit kan je zelfvertrouwen verhogen en ervoor zorgen dat je meer met je tanden bloot lacht omdat je je witte tanden wilt laten zien. Heb je een tand die een afwijkende kleur heeft van de rest? Ook deze kun je bleken zodat deze dezelfde kleur is als de rest van je gebit.

Onderhouden is key!

Een groot voordeel van je tanden bleken is dat je motivatie om deze mooie witte kleur te onderhouden groter is. Je zult dus automatisch beter voor je gebit zorgen om te voorkomen dat deze weer geel verkleurd. Hier zijn je tanden zelf ook erg blij mee! Het belangrijkste is dat je een goede poetstechniek toepast. Met bijvoorbeeld een elektrische tandenborstel zul je veel meer tandplak weghalen en je gebit beter reinigen dan met een gewone tandenborstel. Dit komt omdat een elektrische tandenborstel met een veel hogere snelheid beweegt dan je zelf met een handtandenborstel kunt doen. Daarnaast kun je met een elektrische tandenborstel makkelijker bij moeilijk bereikbare plekken omdat de borstelkop een stuk kleiner is. Een makkelijke maatstaf om goed je tanden te poetsen is om de 3 B’s te volgen; boven- binnen- en buitenkant.

Tanden zelf thuis bleken

Mocht je je tanden witter willen krijgen dan kun je natuurlijk terecht bij de tandarts, maar dit kost ontzettend veel geld. Tegenwoordig kun je met veel middeltjes die je in huis hebt ook voor een mooi wit gebit zorgen! Het voordeel van natuurlijke remedies voor gele tanden is dat de kans op bijwerkingen klein is omdat het natuurlijke producten zijn die je gebruikt. Daarnaast is ook een voordeel van thuis je tanden bleken dat je dit snel kunt doen en je zelf kunt bepalen hoeveel witter je je tanden wilt hebben.

Datum: 30 mei 2022