kwetsbare-huid

Versterk je kwetsbare huid met een Medical Reflex Treatment!

Wanneer je te horen krijgt dat je ernstig ziek bent, volgt er vaak een lastige periode. Vele ziekenhuisafspraken, controles en het gebruik van zware medicatie. Nu is dit uiteraard nodig om jou weer te genezen. Maar gaandeweg kan dit proces ook sporen achterlaten die je misschien niet had verwacht. Zware medicatie zorgt namelijk voor een zeer kwetsbare huid. Wanneer je hiermee te maken krijgt, kan ik je helpen om hier niet te veel last van te krijgen.

Verschillende behandelingen

Bij het bestrijden van kanker worden er verschillende geneesmiddelen ingezet. De meest bekende is chemotherapie. Hierbij worden via een infuus speciale stoffen toegediend die kankercellen doden of afremmen. Maar ook zijn er medicijnen in tabletten- of capsulevorm verkrijgbaar. Daarnaast is bestraling een behandeling die vaak gepaard gaat met chemo. Al deze vormen van oncologische behandelingen zijn van grote invloed op je lichaam.

Invloed van medicatie

En dat betekent automatisch ook voor je huid. Je huid is namelijk het grootste orgaan en krijgt daarom ook een klap. Medicatie die wordt gebruikt bij chemo, zorgt vaak voor een verandering van je huid. Dit komt doordat er minder nieuwe huidcellen worden gemaakt. Je huid wordt droger, gevoeliger en krijgt een doffe teint. Bovendien kan bestraling ook van invloed zijn. Zo wordt de huid roder en kan er extra pigmentatie ontstaan door de straling. Wanneer er een kwetsbare huid is ontstaan, is het zaak deze goed te verzorgen.

Heb jij last van een kwetsbare huid door zware medicatie?

Medical Reflex Treatment

Het is ontzettend vervelend wanneer je huid niet meer als vanouds is en iedere aanraking gevoelig is. Een mooie manier om je huidconditie sterker te maken, is met de Medical Reflex Treatment. Bij Beauty & Skincare Spijkenisse voer ik deze behandeling uit door gebruik te maken van speciale massagetechnieken die je huid tot werken aanzetten. Daardoor versterkt je immuunsysteem, raakt de doorbloeding gestimuleerd en je spieren en zenuwen geactiveerd. Het is een veilige behandeling, ook als je midden in een oncologisch behandeltraject zit.

Rustmoment

Wanneer ik een Medical Reflex Treatment uitvoer, vind ik het ook belangrijk dat het een soort rustmoment voor jou wordt. We beginnen altijd met een intake, zodat ik je een behandeling op maat kan aanbieden. Dan volgt er een reinigingsritueel en een huidanalyse. Vervolgens pas ik de Facial Reflex massage toe. Dit duurt ongeveer twintig minuten. Wanneer je huid het toelaat en jij dit zelf ook wilt, kan ik een masker gebruiken om je huid te voeden en te verzachten. Daarna sluit ik de behandeling af met een penseelmassage, crème en een goede SPF. Hierna is je huid weer opgefrist en kan het weer even tegen een stootje.

Advies bij verzorgen

Beauty & Skincare Spijkenisse is gespecialiseerd in huidzorg bij kanker. Wanneer jij graag je huid wilt verzorgen voor, tijdens of na het ziek zijn, kan dit bij mij. Bovendien geeft dit een moment van rust en liefdevolle aandacht in een moeilijke periode. Naast de Medical Reflex Treatment bied ik verschillende producten aan die huidproblemen tegen kunnen gaan. Deze producten zijn te allen tijde veilig om te gebruiken. Om zeker te zijn dat je de goede verzorging gebruikt, geef ik je graag advies. Voor vragen of het maken van een afspraak, kun je gerust contact op nemen.

Datum: 26 juli 2021