voeten

De sokken gaan weer uit: geef je voeten een make-over!

Met de zomer in aantocht, gaan de sokken weer vaker uit. Laarzen en sneakers mogen weer langzaam verruild worden voor schoenen met open tenen. Maar voordat het zover is: gun je voeten nog even een tweede blik. Grote kans dat ze de afgelopen tijd behoorlijk verwaarloosd zijn. Heb je last van eelt, blaren, afbrokkelende teennagels of gele verkleuringen? Gelukkig kun je met onderstaande tips je voeten weer helemaal oplappen, zodat ze er weer mooi verzorgd uitzien in je slippers. Laat je dus alvast inspireren!

Beschadigde nagels

Herken je dat? Je wilt de deur uitstappen in je open sandalen en je realiseert je dat je je tenen nog niet gelakt hebt. Eerst werk je de laatste nagellakresten weg met je remover, om vervolgens gehaast een nieuwe laag aan te brengen. Je tenen en voeten worden hier niet bepaald mooier op. Zo drogen onze teennagels vaak uit door de verkeerde producten te gebruiken die aceton bevatten en daarmee de natuurlijke oliën van onze nagels verwijderen. En ben je geneigd om de laatste resten weg te krabben, dan beschadig je de bovenste laag van je nagels alleen nog maar meer.

Verzorgde voeten

Als onze teennagels er even niet zo fraai uitzien, verhullen we dit vaak met een laag nagellak, terwijl onze voeten dan juist wat extra aandacht kunnen gebruiken. In dat geval is het goed om de tijd te nemen voor een goede verzorging. Dit kun je doen door je voeten even te laten weken in een lauwwarm bad en dode huidcellen te verwijderen met een scrub of masker. Ook kun je schade aan je nagels voorkomen door ze voor het lakken te ontvetten, in model te vijlen en de nagelriemen terug te duwen.

Franse pedicure

Met een Franse pedicure kun je haast niet fout gaan. Vrijwel iedereen is bekend met de kenmerkende roze teennagels, afgewerkt met een perfecte witte rand. Dit staat erg elegant en is daardoor geschikt voor elke gelegenheid: of je nu aan het relaxen bent op het strand of bij een cocktailparty bent. Ook kun je deze pedicure een twist geven door voor een vrolijk kleurtje als blauw of paars te gaan en deze te omlijsten met een donkere tint, of te versieren met glinsterende steentjes. Of geef je tenen een stoer én stijlvol effect met matzwart.

Met een Franse pedicure kun je haast niet fout gaan

Semi-permanente lak

Wil je graag nagels die de hele zomer mooi blijven? Ga dan voor een gellak. Je teennagels krijgen dan een semi-permanente lak, die vervolgens harder wordt onder een uv-lamp. Dit geeft een hoogglanzend effect en zorgt ervoor dat je nagels versterkt worden, zodat ze minder snel beschadigen. Voor een optimaal resultaat wordt de nagellak in meerdere laagjes aangebracht: eerst een basecoat, dan twee lagen lak en tot slot nog een topcoat om het geheel af te maken. Zo kun je 4 tot 6 weken genieten van perfect gelakte nagels!

Over Bon Soigné

Wil jij je tenen weer zonder schaamte laten zien? Bon Soigné is kapsalon, schoonheidssalon, pedicure en nagelstudio onder-één-kap en voorziet je graag van tips en hoogwaardige verzorgingsproducten om je voeten mooi en gezond te houden. Daarnaast kun je bij onze specialisten alvast een professionele pedicure of nagelbehandeling inplannen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op en zet je voeten in het zonnetje!

Datum: 22 mei 2020