mannen-en-vrouwen

De populairste speeltjes voor mannen en vrouwen

Wat zijn de favoriete spannende speeltjes voor mannen en vrouwen? Eigenlijk is dat een vraag die er helemaal niet toe doet. Als er iets persoonlijk is, dan zijn het namelijk wel seksspeeltjes. Iedereen heeft tenslotte zo zijn of haar eigen voorkeuren, en wat de ene prettig vindt, kan de ander juist afschuwelijk vinden. Trek je bij het uitzoeken ervan dus niet te veel aan van wat anderen graag gebruiken; zij liggen tenslotte niet bij jou in bed. Gelukkig zie je dit beeld ook terug in de lijstjes met favoriete speeltjes. Alhoewel er een paar duidelijke koplopers zijn, zijn de voorkeuren behoorlijk gevarieerd.

Voor vrouwen: vibrators en dildo’s

De meest favoriete speeltjes voor vrouwen, zijn al jarenlang vibrators en dildo’s. Deze worden nogal eens met elkaar verward, zeker door mensen die zich er niet zo in verdiept hebben. Toch zijn de verschillen best groot. Een dildo is bedoeld om inwendig te gebruiken, zie het als vervanger van een penis. De maat kan behoorlijk variëren, de voorkeur van een vrouw ook. Dildo’s zijn grotendeels bedoeld om gemeenschap te simuleren, het gevoel te hebben van seks.

Vibrators hebben soms dezelfde vorm als dildo’s, maar zijn eigenlijk heel anders. Hier draait het namelijk niet per se om het inbrengen ervan, maar vooral om het stimuleren van de gevoeligste delen van een vrouw. Een vibrator trilt, vibreert (vandaar ook de naam), en is er in allerlei vormen. Er zijn exemplaren bij die ook als dildo gebruikt kunnen worden, en door hun mogelijkheid om niet alleen te trillen maar ook te stoten heel dicht bij het gevoel van ‘echte’ seks kunnen komen. Er zijn echter ook vibrerende speeltjes in heel andere vormen te koop, die uitsluitend bedoeld zijn voor uitwendige verwennerij.

Voor mannen: zo echt mogelijk

Alhoewel de meeste speeltjes zich nog steeds richten op vrouwen, raken ook speeltjes voor mannen steeds populairder. Hier is het vooral de masturbator, zoals de Fleshlight, die goed verkocht wordt. Een masturbator is er voor het beter handwerk, maar dan op een manier die je met alleen je handen niet snel zal beleven. Alhoewel er geen vrouw in de buurt hoeft te zijn, komt het gevoel bij gebruik toch heel dicht in de buurt van gemeenschap. Dat komt door de manier waarop het speeltje van binnen is vormgegeven, het gevoel dat je ook bij seks met een vrouw ervaart komt heel dichtbij. Ook sekspoppen zijn om die reden nog steeds erg populair, zeker nu ook deze steeds geavanceerder worden en de gemeenschap steeds beter weten na te bootsen. Dat is wat bij speeltjes voor mannen duidelijk centraal staat; het moet zo goed mogelijk lijken op ‘het echte werk’.

Datum: 06 mei 2021