Seks-en-Zo

Seks en Zo: Het verhaal van Diana

De appjes tussen Pascal en mij begonnen heel onschuldig. Ik kende hem ook eigenlijk helemaal niet zo goed. Ik wist alleen dat hij tien jaar jonger was en dat we een leuke klik hadden. Maar al gauw kregen onze appjes een heel ander karakter. Sensueler. Seksueler. Dat wond me ontzettend op.

Opgewonden

En toen ineens stuurde hij me een foto van zijn geslachtsdeel in opgewonden staat. Ik zat op dat moment gewoon op mijn werk en was helemaal van slag. De rest van de dag is er van werken weinig terechtgekomen. Ik heb me zelfs even op het toilet teruggetrokken. Daar heb ik mijn shirtje en mijn bh uitgetrokken en een foto van mijn borsten gemaakt en naar Pascal opgestuurd.

Grootste fantasie

Op een avond, de kinderen waren bij hun vader, vertrouwde ik Pascal mijn grootste fantasie toe: in de buitenlucht, met de kans om betrapt te worden, seks hebben op de motorkap. Hij stelde meteen voor om naar een afgelegen plekje te rijden. Ik heb me geen moment bedacht en ben in de auto gestapt. Ik vond het vreselijk spannend. Pascal was al op de afgesproken plek toen ik daar arriveerde. We begonnen meteen heftig te zoenen en te strelen, en uiteindelijk heeft hij me daar, op mijn eigen motorkap, genomen. De volgende dag moest ik heimelijk lachen toen ik die twee ronde afdrukken van mijn borsten op de motorkap zag.

Onveilig vrijen

Sindsdien zijn onze appjes nóg intenser. Het gaat tot in detail over wat we met elkaar willen doen. We hebben later nog een keer afgesproken en het was geweldig! Pas later realiseerde ik me dat we het beide keren onveilig hadden gedaan. Daar schrok ik best van, want dat is eigenlijk niets voor mij. Ik was dan ook vreselijk opgelucht toen ik twee weken later ongesteld werd. Ik heb voor de zekerheid toch maar een pakje condooms gekocht, zodat we het een eventuele volgende keer in ieder geval veilig doen.

Een boost voor mijn vrouw-zijn

Ik zit niet te wachten op een relatie met Pascal. Ik vind mijn leventje eigenlijk wel prima zo. Er is ook geen sprake van verliefdheid. Het is gewoon pure lust. Maar die lust verbaast me wel een beetje. Ik had nooit gedacht dat ik zoiets zou doen, want ik ben echt niet iemand die met jan en allemaal het bed in duikt. Dit is allemaal zó nieuw voor me. Maar het doet me wél ontzettend goed. Het geeft mijn vrouw-zijn een boost. Het gevoel dat ik, ondanks dat ik de 40 ben gepasseerd, nog steeds aantrekkelijk ben voor (jonge) mannen.

‘Gelukkig spreken steeds meer mensen zich uit voor seksuele gelijkwaardigheid voor iedereen’

Expert aan het woord: BEdWETER Yuri

Dit is een mooi voorbeeld van hoe sociale media een onderdeel kunnen zijn van ons seksleven. Sexting komt meestal negatief in het nieuws, maar dat het ook leuk en spannend kan zijn, blijkt uit Diana’s ervaring. Het blijft natuurlijk een kwestie van vertrouwen als je sexy foto’s online of via de smartphone deelt met elkaar. Stel dat de relatie of het leuke sekscontact op een vervelende manier eindigt, dan bestaat de kans dat sexy foto’s of filmpjes ongewenst worden gedeeld. Maak dus samen goede afspraken over wat jullie doen met elkaars afbeeldingen, ook in het geval dat het contact verbroken wordt.

HelpWanted

Gebeurt het toch dat iemand pikante of andere afbeeldingen van jou deelt zonder jouw toestemming? Neem dan contact op met HelpWanted via www.helpwanted.nl. Daar werken professionals en ervaringsdeskundigen die iedereen helpen die last heeft of heeft gehad van ongewenst online seksueel gedrag. Sinds dit jaar richt HelpWanted zich op iedereen; niet alleen op kinderen en jongeren.

Positieve invloed

Met haar spannende seksuele ervaring laat Diana zien hoe flirten, online en lichamelijk fijn sekscontact een positieve invloed hebben op je zelfbeeld en stemming. Iedereen die gewenst met een ander van seks geniet, zal dat herkennen. Helaas merken vrouwen nog vaak negatieve reacties als ze vertellen dat ze vaak van seks genieten, alleen of met verschillende partners. Het misverstand dat mannen veel meer behoefte aan en zin hebben in seks bestaat nog overal. Internationaal baanbrekend seksuologisch onderzoek in Nederland heeft bewezen dat dit niet zo is.

Dubbele seksuele moraal

Opvattingen over vrouwelijke seksualiteit zorgen er al eeuwenlang voor dat seksueel actieve meisjes en vrouwen minder positief worden beoordeeld dan mannen die dat ook zijn: de zogenaamde ‘dubbele seksuele moraal’. Denk aan opvattingen en misvattingen ‘dat het niet hoort’ dat vrouwen initiatief nemen tot seks, dat zij niet masturberen, als maagd moeten trouwen of alleen seks kunnen hebben als ze verliefd zijn. Stoere mannen hebben veel seks. Vrouwen die hetzelfde doen, zijn sletten of hoeren. Het positieve verhaal van Diana maakt duidelijk hoe ongelijkwaardig, en dus kortzichtig, deze ideeën zijn.

Seksuele gelijkwaardigheid

Gelukkig spreken steeds meer mensen – jong en oud – zich uit voor seksuele gelijkwaardigheid voor iedereen. Diana levert met het delen van haar verhaal hieraan een positieve, persoonlijke en prikkelende bijdrage!

Over de expert

Yuri Ohlrichs (52) is als seksuoloog NVVS mede-oprichter van het Amsterdamse seksuologencollectief De BeDWETERS. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring in het verzorgen van seksuele vorming en het beantwoorden van vragen over seksualiteit. ‘Zwijgen over seks is zilver, praten daarover is goud; want alleen zo krijg je antwoorden op vragen en andere seksuologische hulp’, aldus Yuri. Voor Rutgers, expertisecentrum seksualiteit, werkt Yuri in Nederland en ver daarbuiten.

Datum: 04 april 2022