masturbatie

Waarom masturbatie gezond is

Masturberen. Of je het nu wilt toegeven of niet: de meesten van ons doen het vrijwel dagelijks. Wist je dat masturberen niet alleen erg lekker, maar ook nog eens super gezond is? In dit blog lees je 5 reden waarom het goed voor je is om regelmatig je favoriete sextoy erbij te pakken!

1. Masturberen helpt je stressniveau te verlagen

Soms kan je dagelijkse leven behoorlijk hectisch zijn met werk, hobby’s en verschillende andere verplichtingen. Het is belangrijk om dan regelmatig een momentje voor jezelf te pakken. Masturberen, bijvoorbeeld met een sextoy, kan dan het perfecte me-time moment zijn. Het masturberen staat namelijk volledig in het teken van jouw eigen lichaam en je eigen genot. De ontlading van het orgasme zorgt ervoor dat alle stress volledig van je afglijdt. Daarnaast komt bij het orgasme de stof oxytocine vrij, wat ervoor zorgt dat jij je nog meer ontspannen zult voelen.

2. Masturberen versterkt je immuunsysteem

Als je tot een hoogtepunt komt bij het masturberen, dan komt tegelijkertijd het hormoon cortisol vrij. Een te hoge dosis cortisol wordt vaak geassocieerd met stress, maar doordat bij het orgasme ook het eerder genoemde oxytocine wordt aangemaakt, blijft dit goed in balans. Lage aantallen cortisol, zoals vrijkomen bij het masturberen, zorgen er juist voor dat je immuunsysteem een boost krijgt. Neem dus eens wat minder vitaminepillen en masturbeer wat vaker!

3. Masturberen is goed voor je bloedsomloop

Wie zegt dat je altijd een intensieve sportsessie moet houden om je bloedsomloop te stimuleren? Dat kan nog veel leuker! Als je klaarkomt tijdens het masturberen stijgt je hartslag namelijk ook. Daardoor zal het bloed ook sneller door je lichaam stromen, wat weer erg goed is voor je hart. Hoewel het natuurlijk altijd nog steeds erg goed is om te blijven sporten, is het masturberen een fijne toevoeging op je dagelijkse routine!

4. Masturberen verbetert je humeur

Tijdens het orgasme maakt je lichaam gelukshormonen, zoals dopamine en oxytocine, aan. Dit zijn stoffen die ervoor zorgen dat je je extra gelukkig kunt voelen. Het effect hiervan werkt in het begin vooral tijdelijk, maar kan daarna ook op de langere termijn doorwerken. Zo heeft onderzoek aangetoond dat mensen die regelmatig masturberen zich daadwerkelijk gelukkiger voelen dan mensen die dat niet doen.

5. Masturberen boost je seksleven

Natuurlijk is masturberen erg fijn om jezelf tot een hoogtepunt te brengen, maar het kan ook helpen om je vrijpartijen met je (bed)partner naar een hoger niveau te tillen. Wanneer je je eigen lichaam goed leert kennen en ontdekt wat je zelf het lekkerst vindt, kun je dit later ook gemakkelijker duidelijk maken aan je partner. Voor vrouwen kan regelmatig gebruik maken van hun womanizer ervoor zorgen dat zij ook makkelijker klaarkomen tijdens de seks. Bij mannen kan een frequente aftreksessie helpen om het orgasme tijdens de seks uit te stellen. Hierdoor kunnen zij het langer volhouden. Zo wordt seks voor beide partners een nog fijnere ervaring!

Zoals je ziet is masturberen niet alleen erg fijn, maar ook nog eens ontzettend gezond! Is een heerlijke solo sessie al onderdeel van jouw routine?

Datum: 13 juli 2021