2018

2018 wordt jouw jaar!

Ken jij dat, dat je voornemens maakt die nooit gerealiseerd worden? Dat je zó graag het roer wilt omgooien, maar dat het je gewoon niet lukt? Op 1 januari zeg je dat je stopt met roken, of begint met sporten, of de wijn laat staan… Een maandje later zit je weer enthousiast balend aan de wijn en heb je het sporten weer losgelaten.

Mahatma Revier

Systemen

Waardoor lukt dat toch niet, dat realiseren van je verlangen? Dat komt doordat we worden geleid door twee verschillende systemen in ons:

  • Het ene systeem is ons denken. We verlangen vanuit ons denken naar een verandering. Vanuit dat denken nemen we dan beslissingen en maken we keuzes voor een nieuwe toekomst. Je denkt misschien dat we ons leven leiden vanuit ons denken, maar niets minder is waar.
  • We worden geleefd door het andere systeem: ons onderbewustzijn. Ons onderbewustzijn is gekoppeld aan emoties en overlevingsprogrammaatjes, waar je niet altijd blij mee hoeft te zijn. Die programmaatjes zijn namelijk gebaseerd op je kind-ervaringen, die samen met de bijbehorende overlevingsmethodes als het ware op je harde schijf zijn gebrand.

Luisteren naar je angst

Dus als wij met ons volwassen brein een beslissing nemen die tegen de kinderlijke overlevingsmethodes ingaat, dan winnen die oude programmaatjes, die ons leven beheersen. Emoties, bewust dan wel onbewust, hebben veel meer kracht dan onze gedachten. Dus je kunt denken dat je iets wil bereiken, maar als dat niet past bij je kinderlijke overlevingsprogramma, dan zul je eerder naar je angst luisteren dan naar je verlangen.

Niks verkeerd

Voorbeeld: misschien verlang je naar een leuke partner. Je koopt een tweepersoonsbed, je maakt ruimte in je agenda en je gaat enthousiast visualiseren. Al met al ben je goed bezig. Al jouw vrienden krijgen leuke partners, maar die van jou wil maar niet komen. ‘Wat doe ik verkeerd?’ vraag je jezelf af. Nou, eigenlijk doe je niets verkeerd.

Emoties, bewust dan wel onbewust, hebben veel meer kracht dan onze gedachten

Blokkerende overtuigingen

Het enige is dat er op onbewust niveau een paar blokkerende overtuigingen zitten. Misschien heb je meegemaakt dat je ouders niet zo’n gelukkig huwelijk hadden, of was je niet zo blij met je vader en vertrouw je gewoon geen mannen vanuit die ervaring. De uitdaging is dus om op een dieper niveau je mindset te veranderen, zodat er echt iets kan veranderen. Op deze wijze zet je je tegenstribbelende ego al kietelend aan de kant en maak jij gewoon je dromen waar.

Realiseer je droom!

Stel je eens voor dat jij deze keer wél je verlangens realiseert… Wat verandert er dan in je leven? Misschien open je dan de deur voor die partner waar je al zo lang op zat te wachten, of vind je de baan waar je zo naar verlangde. Het is echt mogelijk! Ik, Mahatma, spreek uit ervaring en heb er zelfs een boek over geschreven: ‘Ontwaken in het NU. Van overleven naar overvloed.’ In dit werkboek neem ik je mee naar het realiseren van je dromen. Ik heb inmiddels al duizenden mensen geïnspireerd en meegenomen naar een leven waarin dromen waarheid worden.

Datum: 28 december 2017