paardencoaching

Alle teugels los met paardencoaching

Vrij als een paard zijn. Galopperend over het zand, manen dansend in de lucht. Hoe fijn zou het zijn om alles los te kunnen laten? Als je jezelf in de weg zit en de reguliere therapievormen je niet aanspreken of het gewenste effect geven, verruim dan je horizon met paardencoaching. Horse Spirit Consultancy helpt je weer op het juiste pad.

Een effectieve manier van therapie

Paardencoaching is een onconventionele, maar zeer effectieve manier van therapie. De interactie met een paard is een bijzondere gewaarwording. Je verwacht misschien niet dat zoiets simpels een groot effect kan hebben. Toch kan het voor veel mensen een positief effect hebben op de mentale gezondheid. Door veel mensen wordt therapie met een dier als waardevol ervaren. De unieke binding met een dier werkt vaak stimulerend op emotioneel vlak.

Zo werkt het

Onder begeleiding van Janneke, een ervaren coach, krijg je inzicht in je situatie. Je voert met het paard opdrachten uit en wordt hierbij geobserveerd. Op basis hiervan worden vragen gesteld. Er wordt geëvalueerd waar je je bevindt en wat de weg naar vooruitgang verspert. Welke patronen houden de negatieve cyclus in stand? Welke gedachten maken je onzeker? Hoe kun je betere keuzes maken? Door deze vragen te beantwoorden wordt je persoonlijke ontwikkeling gestimuleerd. Paarden zijn erg intuïtief en reageren op emoties. Ze kunnen hierdoor helpen bij het identificeren van het probleem, waardoor de coach je makkelijker verder kan helpen.

Voordelen van paardencoaching

De aanwezigheid van een paard kan het ijs breken. Je raakt je remmingen sneller kwijt, waardoor eventuele barrières eerder worden doorbroken. Een dier laat je gemakkelijker jezelf zijn. Het paard helpt je zonder oordeel naar jezelf te kijken. Je ziet dingen die je voorheen niet opmerkte. Daarnaast zijn paarden erg intuïtieve dieren. Ze voelen aan wanneer je je niet op je gemak voelt en stellen je gerust. Ze absorberen negatieve emoties en nemen ze weg. Tussen mens en dier kan zonder woorden een onvoorwaardelijk vertrouwen ontstaan. Zo kan de coach je makkelijker helpen.

De aanwezigheid van een paard kan het ijs breken

Paarden helpen iedereen

Voor kinderen met autisme of een verstandelijke handicap die moeilijk te bereiken zijn, zorgt de omgang met paarden vaak voor een doorbraak. Maar eigenlijk kan iedereen hiervan profiteren. Paardentherapie biedt uitkomst bij stress- en angstproblemen, traumaverwerking en het opbouwen van zelfvertrouwen. Maar ook als je je geblokkeerd voelt, je doelen niet meer helder voor ogen ziet of je ver van jezelf afstaat, kunnen paarden je weer de goede richting wijzen.

Over Horse Spirit

Kun je wel wat extra begeleiding in je leven gebruiken? Kom in contact met ons en informeer naar de mogelijkheden. Wat je ook in de weg zit, we helpen je het leven weer met beide handen aan te pakken. Ben je helemaal overtuigd? Meld je dan aan voor een sessie bij Horse Spirit.

Datum: 23 december 2019