ontspanning

Ben jij klaar voor herstel en ontspanning?

We leven in een hectische maatschappij waarin alles snel moet. De lat ligt hoog en dat zorgt voor veel druk. Dat geldt niet alleen op zakelijk gebied, maar ook op persoonlijk vlak. We willen immers allemaal aan dat perfecte plaatje voldoen, waarin een relatie, gezin en baan prima gecombineerd kunnen worden. Daarnaast moet er ook ruimte zijn voor sociale contacten met vrienden en tijd om te sporten. Als er zoveel móét en zo weinig tijd is voor échte ontspanning, is het geen wonder dat er steeds meer mensen overbelast raken.

Claudia Koehoorn

Automatische piloot

We moeten immers alle ballen in de lucht houden. Momenten van herstel en ontspanning zijn er niet of nauwelijks. We laten ons meevoeren door vaste patronen en gaan maar door op de automatische piloot. Omdat we als het ware altijd ‘aan’ staan, lopen we het gevaar op het ontwikkelen van een burn-out, depressies, angsten of andere chronische klachten. Maar hoe kunnen we ons daar dan tegen wapenen? We kúnnen toch niet anders dan altijd maar doorgaan? Dat wordt immers van ons verwacht? Het kan echt anders. Zodra jij beseft dat je niet aan alle verwachtingen kunt en hoeft te voldoen, kun je keuzes maken.

Weer blij en gelukkig

In mijn ‘Powervrouw met Pit’-traject leer ik vrouwen om weer blij en gelukkig in het leven te staan en de keuzes te maken die bij hen passen op de manier die bij hen past. ‘Powervrouw met Pit’ is een intensief programma waarbij je eerst inzicht krijgt in welke emoties en overtuigingen jou blokkeren en tegenhouden om een leven te leiden waarin je je gelukkig, energiek en sterk voelt. Om inzicht te krijgen, hoef je geen gebeurtenissen omhoog te halen of te bespreken. We hebben het alleen over de emoties die daaraan gekoppeld zijn en nu je reacties bepalen. In het tweede deel van het programma gaan we de koppelingen die jij gemaakt hebt met emoties en overtuigingen verwijderen en vervangen door nieuwe, blijvende inzichten. Kortom: je komt in balans en kunt niet meer meegesleept worden door je emoties, continue gedachtestroom of ‘wat als’-scenario’s. Dan hou je alleen nog de ballen in de lucht die jij omhoog wilt houden en lach je als er een keer eentje valt.

Je komt in balans en kunt niet meer meegesleept worden door je emoties

Test jezelf!

Toegeven dat je ergens last van hebt is niet gemakkelijk. Er zijn een aantal vragen waar je over kunt nadenken:

  • Voel jij je vaak opgejaagd?
  • Slaap je slecht?
  • Voel je je futloos of onzeker?
  • Komt je slecht tot rust?
  • Ben je vergeetachtig?
  • Heb je een kort lontje, of last van huilbuien?
  • Heb je hoofdpijn, rugpijn of andere fysieke (spannings)klachten?

Als je meer dan 2 vragen hebt aangevinkt, dan zou het kunnen dat je te veel van jezelf vergt. Meer weten of er iets aan doen? Boek een gratis klikgesprek via info@jouwtransformatie.nl.

Datum: 17 juli 2019