gedrag

Doorbreek negatieve gedragspatronen met hart-breincoherentie

Een nieuw jaar is aangebroken en je hebt besloten om het he-le-maal anders te doen. Het enige probleem is: dit had je je vorig jaar ook voorgenomen. En het jaar daarvoor. Oude gewoontes zijn nou eenmaal lastig af te leren, waardoor de negatieve cyclus in stand wordt gehouden. Hart-breincoherentie kan je helpen het roer om te gooien.

Wat is hart-breincoherentie?

Coherentie tussen hart en brein is erg belangrijk. Deze zijn namelijk nauw verbonden en reageren op elkaar. Het functioneren van de hersenen wordt gestimuleerd door het hart. Wanneer je hart op hol slaat, wordt je brein ook onrustig. Zo raakt de rest van het lichaam ook ontregeld. Het is dus van belang dat de twee in evenwicht zijn voor een optimale werking van het lichaam. Hart-breincoherentie zorgt ervoor dat het autonome zenuwstelsel in balans is, waardoor je beter tegen stress kunt, een verbeterde focus hebt en bewuster na kunt denken.

HeartMath

Of je nou last hebt van burn-outklachten, verstijft van angst in bepaalde situaties of steeds verkeerde keuzes maakt, HeartMath brengt je gedachten en emoties weer in verbinding. Het aanleren van verschillende technieken helpt de hartcoherentie te verbeteren. Je kunt hiervoor terecht bij Simona Linskens, coach op het gebied van emotionele intelligentie. Doordat je inzicht krijgt in de manier waarop je reageert bij druk of spanning, kun je de knoppen omdraaien en weer controle krijgen over de situatie.

De voordelen van hartcoherentie

Leren omgaan met je emoties en hartslag in een moment van stress is een belangrijk onderdeel van hartcoherentie. Een regelmatige hartslag lijkt simpel, maar veel mensen vinden het moeilijk hier controle over te krijgen. Dit terwijl een regelmatig hartritme van groot belang is. Met HeartMath leer je je te focussen op je hart en ademhaling. Zo haal je jezelf uit je hoofd en zet je de negatieve gedachten even stil. Vervolgens roep je een positieve emotie op door bijvoorbeeld een warme of liefdevolle herinnering, of door te denken aan iets waar je dankbaar voor bent.

Met HeartMath leer je je te focussen op je hart en ademhaling

Innerlijke rust

Met de masterclasses van Simona Linskens leer je de innerlijke rust bewaren en negatieve emoties beheersen. Dit heeft niet alleen een positief effect op je gemoedstoestand, maar op elk aspect van je leven. Je zult zien dat je lekkerder in je vel zit en beter in staat bent om de situatie naar je hand te zetten en bewustere keuzes te maken. Dit kan je helpen om persoonlijke relaties te verbeteren en betere successen te behalen op het werk.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van hart-breincoherentie voor jou? Neem dan contact op met Simona. Je kunt je aansluiten bij een van de masterclasses, of kiezen voor een privé- of groepssessie. Wat je obstakels ook zijn, Simona laat je weer stevig in je schoenen staan. Met HeartMath krijg je de tools die je nodig hebt om je doelen te bereiken. Zo wordt 2020 je beste jaar ooit.

Datum: 10 januari 2020