e-coaching

E-coaching: ontdek de kracht!

Inmiddels zijn we wel gewend om op afstand te leven, met alle voor- en nadelen van dien. Van online werken, relaties onderhouden via Zoom, tot aan virtuele bezoeken aan sportscholen en musea. Natuurlijk zijn er belevenissen die je het liefst persoonlijk en in het echt ervaart. Maar als het om e-coaching gaat, zijn er eigenlijk meer voordelen dan nadelen.

Confrontatie

Voor sommige mensen is de confrontatie bij face-to-facecoaching te groot. Het kan best onwennig zijn om je diepste gevoelens uit te spreken terwijl iemand met een oordelende blik tegenover je zit. Je wordt er wat nerveus van, zelfs wat onzeker. In plaats van echt na te denken en te zeggen wat er in je omgaat, vraag je je af hoe je overkomt en rem je jezelf onbewust af. Je kunt je niet geheel openstellen en jezelf zijn.

E-coaching

E-coaching is dan een laagdrempelige manier om aan jezelf te werken. Vanuit je vertrouwde omgeving, ben je eerder geneigd om je op je gemak te voelen. Zo wordt het vaak makkelijker om open te zijn over je gedachten en gevoelens. Niet alleen behoud je een zekere anonimiteit, er is ook meer ruimte en tijd voor persoonlijke ontwikkeling.

Eigen tempo

Je bepaalt namelijk je eigen tempo en kunt in kleinere stappen werken, waardoor je meer tijd hebt om te reflecteren. Dit vergroot de kans dat je de vergaarde inzichten goed verwerkt en de geleerde vaardigheden echt internaliseert en eigen maakt, waardoor er langdurige gedragsverandering ontstaat. Een e-coachingstraject duurt daarom ook vaak langer.

Flexibiliteit

Daarnaast biedt e-coaching meer flexibiliteit. Je hoeft je huis niet uit, wat veel tijd en energie bespaart. Er zijn meer contactmomenten en er vindt een continu dialoog plaats, zodat je niet een week hoeft te wachten op terugkoppeling. Je krijgt zo altijd de ondersteuning en begeleiding op de momenten wanneer jij die nodig hebt.

Leer hoe je je doelen kunt bereiken en je gedrag voor altijd verandert

Doelen stellen

Heb je het gevoel dat je in cirkels rondloopt en maar niet vooruitkomt? E-coaching reikt je de handvatten aan om je weer op het juiste pad te brengen. Eerst ga je verkennen wat de huidige situatie is en wordt er gekeken naar je intrinsieke motivatie en mogelijkheden. Je ontdekt welke beperkingen jou ervan weerhouden om de gewenste veranderingen door te voeren. Bijvoorbeeld door de overtuigingen en angsten die je hebt, je omgeving, gebrek aan tijd of steun.

Hanteerbare stappen

Vervolgens werk je samen met de coach aan een oplossing om je doelstellingen te realiseren. Je leert je minder van je omgeving aan te trekken en die twijfelende stem vanbinnen minder ruimte en zeggenschap te geven. Dankzij kleine, hanteerbare stappen en een motiverende aanpak, ga jij eens en voor altijd het beste uit jezelf halen. Je bent dan weer in staat om een authentieker leven te leiden. Simpelweg omdat je meer zelfvertrouwen uitstraalt, de juiste keuzes durft te maken, open communiceert en voor je eigen belangen opkomt.

Over HOEZO?

Wil jij ook weer in je eigen kracht staan? HOEZO? Leefstijlcoaching & training geeft je graag de stok achter de deur die je nodig hebt om gericht naar je doelen toe te werken. Je krijgt inzicht in je eigen beperkende gedachten en leert hoe je deze kunt omvormen zodat je het leven weer naar jouw hand kunt zetten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te zien wat we voor jou kunnen betekenen.

Datum: 22 juni 2020