gelukkig

Gelukkig zijn: hoe doe je dat?

Geluk, gelukkig zijn: veel mensen zijn ernaar op zoek. Maar wat is het? Hoe ziet het eruit en hoe weet je of je het bereikt hebt?

Ontbreken

Heel veel mensen voelen zich niet gelukkig omdat er iets ontbreekt in hun leven. De oplossing hiervoor zoeken ze vaak buiten zichzelf. Die baan, die relatie, die schoenen, die waardering, die auto of droomvakantie: dát is geluk.

Focus op goede dingen

Veel mensen die voelen dat er iets ontbreekt, merken niet meer op wat ze al hebben. Als je steeds bezig bent met iets te bereiken, kun je de kleine dingen in je leven over het hoofd zien. Ze zijn gewoon geworden. Als je 10 jaar een relatie hebt, zie je dan nog hoe leuk die ander is? Of zie je alleen de dingen die je irriteren of beter kunnen? Focus je daarop of kijk je naar hoe waardevol je relatie is, wat die ander voor je doet en betekent, kortom hoe gelukkig je bent met die ander. Er zijn genoeg anderen mensen die single zijn en enorm verlangen naar een relatie.

Geluk zoeken

Je kunt geluk zoeken in grote dingen zoals die ander, auto, droomvakantie of inkomen. Maar je kunt geluk ook vinden in de zon, in de natuur zijn, de glimlach van een ander, de leuke dingen in je agenda, gezond zijn, een ander helpen, een liefdevolle knuffel of even niks doen.

Heel veel mensen voelen zich niet gelukkig omdat er iets ontbreekt in hun leven

Verwachtingen

Als jij voelt dat er iets ontbreekt in je leven, kijk dan eens goed naar verwachtingen. Verwacht jij iets? Wacht je op iets? Of denk je jij aan verwachtingen van anderen moet voldoen? De manier waarop je denkt en naar de wereld kijkt bepaalt voor een groot deel hoe gelukkig je bent. Focussen op het positieve maakt je gelukkiger. Hoe doe je dat? Je kunt het trainen!

Dankbaarheid

Je kunt je brein trainen om het positieve in je leven te zien en daardoor gelukkiger voelen. Een simpele manier om hiermee te beginnen is elke dag 3 dingen opschrijven die positief waren of waar je dankbaar voor bent. Zo krijg je steeds meer oog voor de positieve dingen en ervaar je meer geluk. Een heerlijke manier om de dag mee af te sluiten. Hoe leuk is het niet om dit met je kinderen te doen? Om ze te laten kijken naar wat er die dag goed is gegaan, wat superleuk was of waar ze trots op zijn? Zo leren ze te focussen op het positieve, dingen meer te waarderen, waardoor ze meer geluk ervaren.

Proost!

Zo is het ook voor volwassenen. Kijk eens naar wie je bent en wat je al hebt, wees trots op jezelf en wees lief voor jezelf. Waardeer de kleine dingen en vier wat je al bereikt hebt. Wedden dat jij je gelukkiger voelt? Geluk zit in een stuk taart, vers fruit, een bericht van een vriendin, een uitnodiging voor iets leuks, chocolade, lekkere maaltijd, een ander die iets voor je doet, een compliment, vrije tijd. Een heerlijke cappuccino, een glas thee of een lekker glas wijn enorm waarderen. Kleine positieve dingen. Daarom zeg ik: proost op geluk!

Datum: 07 december 2017