geniet

Geniet jij nog wel van de dingen die je doet?

Als kind al wist jij precies wat je later wilde worden. Jij zag al helemaal voor je hoe jij als zuster zieke mensen zou verplegen. En in de jaren daarna werd dat gevoel alleen maar sterker. Vooral toen je moeder een tijdje in het ziekenhuis lag en jij er daarom kind aan huis was. Je vond het helemaal geweldig wanneer je een beetje mee mocht helpen.

Verpleegkundige

Aan het eind van de middelbare school hoefde jij dan ook niet allerlei beroepsopleidingen te bezoeken, want jij wist precies wat je wilde. Je zoog de leerstof als een spons in je op en vier jaar later had jij je diploma op zak én een baan bij het ziekenhuis waar je stage had gelopen.

Verdwenen passie

Die euforie van die beginperiode en de passie waarmee jij je vak uitoefende, zijn echter in de loop der jaren verdwenen. De veranderingen in de zorg en de hoge werkdruk hebben ervoor gezorgd dat jij minder plezier hebt in je werk. Je zwoegt van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, maar hebt voor de patiënten zelf steeds minder tijd. En dát was nu juist het aspect van je werk waarvan jij zo genoot.

Te druk

Je hebt sowieso de laatste tijd het gevoel dat je nergens meer écht van kunt genieten. Je hebt het ook zo druk. Het is net alsof de tijd tussen je vingers door glipt en je alleen nog maar achter jezelf aan loopt te rennen. Vaak heb je het gevoel dat je wordt geleefd, en dat je er zelf geen grip meer op hebt. Dat geldt niet alleen voor je werk, maar ook voor je privéleven.

Zacht Werken

Wordt het niet hoog tijd dat je zelf de touwtjes weer in handen neemt? Dat klinkt heel makkelijk, maar eigenlijk ís het dat ook gewoon. Sinds ikzelf heb kennisgemaakt met Zacht Werken en anderen daarin coach, zie ik wat voor mooie resultaten het oplevert. Zacht Werken is het tegenovergestelde van hard werken én je werkt ook nog eens vanuit je hart.

Eigenlijk leer je met Zacht Werken hoe je tijd kunt maken

Rust en focus

Ik leer je hoe je weer rust en focus in je leven kunt aanbrengen. Jij bent degene die beslist aan wie of wat jij jouw onverdeelde aandacht geeft: op je werk én in je privéleven. Dat maakt het leven gelijk een stuk leuker en overzichtelijker. Het mooie is dat je op die manier vaak meer werk verzet in minder tijd, zonder het gevoel dat je het vreselijk druk hebt. Op je werk blijft er dus meer tijd over om aandacht aan je patiënten te geven en in je privésituatie zul je minder het gevoel krijgen dat je geleefd wordt.

Genieten

Eigenlijk leer je met Zacht Werken hoe je tijd kunt maken. Tijd voor de dingen die nu eenmaal moeten gebeuren, maar vooral ook tijd voor de leuke dingen van het leven. En dat allemaal zonder hoge werkdruk of stress. En daardoor is er ook weer veel meer ruimte om te genieten, zonder dat je je schuldig voelt of in gedachten al weer bezig bent met dingen die nog moeten gebeuren.

Tijd genoeg

Eigenlijk zou iedereen de gelegenheid moeten krijgen om kennis te maken met Zacht Werken. Het brengt zoveel rust en plezier in je leven. En denk maar niet dat je er geen tijd voor hebt. Want dát is juist het mooie: met Zacht Werken heb je altijd tijd genoeg!

Datum: 24 september 2019