massage

Heerlijk ontspannen met een massage

Na de behandeling tegen kanker is het tijd om de draad van je leven weer op te pakken. Jouw gezondheid kan hierbij wel wat ondersteuning gebruiken. Een ontspanningsmassage kan daar goed bij helpen! Iets voor jou?

Massage

Een massage geeft niet alleen ontspanning, maar zorgt ook voor vermindering van spierspanningen. Daarnaast verlaagt een massage je bloeddruk, verbetert het je slaap waardoor ook je stofwisseling verbetert. Verder gebeurt er hormonaal veel tijdens een massage, zodat angst, stress, spanning, pijn en depressieve gevoelens afnemen. Kortom: door een massage verandert er zoveel in je hormoonhuishouding, dat je letterlijk en figuurlijk weer lekker in je vel zit.

Druk

Je bent je door de druk van de aanraking weer bewust van je lijf en je energie gaat beter stromen. Je lichaam en je hoofd komen tot rust en dat is ontzettend belangrijk om goed te blijven functioneren en de drukte van alledag aan te kunnen.

Dat gun je jezelf toch gewoon?

Ontspanningsmassage

Esther Leefmans van Praktijk Esta Vida is natuurgeneeskundig therapeut, en is onder meer gespecialiseerd in het geven van ontspanningsmassages. Die zijn niet alleen gezond, maar vormen ook gewoon een heerlijk genietmoment. Dat gun je jezelf toch gewoon?

Oliën

Esther biedt ook massages met etherische olie, gemaakt op de meest voorkomende klachten die je kunt hebben, zoals oliën voor anti-stress en spierpijn. Omdat Esther een geregistreerde therapeut is, worden haar consulten (deels) vergoed door de meeste zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering.

Datum: 21 augustus 2018