richting

Help, ik ben mijn richting kwijt!

Je had zo veel plannen en ideeën om eropuit te gaan deze zomer, maar van je plannen is weinig terecht gekomen. Je ingeplande vakantiedagen bleven leeg, en opeens trad een gevoel van onvrede naar de voorgrond. Misschien realiseerde je dat jouw interesses niet meer aansluiten op die van je vrienden. Toch vind je het lastig je eigen plan te trekken. Wat kun je hieraan doen? Mariska van der Zee is mindsetcoach en kan je hierbij helpen.

Andere plannen

Terwijl je vriendinnen al andere plannen gemaakt hebben voor het invullen van hun vakanties, blijft jouw agenda leeg. Je weet niet goed hoe je deze dagen in moet vullen. Je weet eigenlijk helemaal niet zo goed meer waar je eigenlijk zin in hebt. Je hobby’s geven je geen voldoening, je vrienden blijken andere interesses te hebben en jouw leven voelt een beetje richtingloos. Onder het mom van ‘het is wat het is’ sukkel je door. Zo kan het toch niet langer? Als jij niet blij wordt van je leven dan is het zaak daar iets aan te doen!

Onrust in de vakantie

Veel mensen hebben tijdens het ‘normale leven’ nauwelijks tijd om stil te staan bij wat ze eigenlijk willen. Met je werk, het huishouden, het onderhouden van sociale contacten en hobby’s zijn de dagen zo gevuld. Wanneer de vrije dagen zijn begonnen, merk je opeens sterker dat je misschien niet de dingen doet die jou plezier brengen. Na een dag of wat heb je al genoeg van je hobby’s en Netflix ‘uitspelen’ blijkt ook een lege tijdsbesteding die je niet daadwerkelijk iets oplevert. Hierdoor borrelt de onrust naar boven die mogelijk al veel langer sluimerde.

De wereld ligt aan je voeten

Het kan voelen alsof je genoegen moet nemen met de keuzes die je hebt gemaakt, maar niets is minder waar. Je kunt iedere dag opnieuw een keuze maken. Hoogste tijd om actief stappen te zetten om deze impasse te doorbreken en weer nader tot jezelf en je verlangens te komen. Vraag jezelf eens af hoe je wilt dat je leven er over een aantal jaren uitziet. Waar wordt je enthousiast van, waar gaat je hart sneller van kloppen? En welke stappen kun je nu zetten om dat realiteit te laten worden? Verandering is vaak eng, maar de beslissing nemen zaken te veranderen draagt óók bij aan een gevoel van zelfverzekerdheid, kracht en autonomie. De wereld ligt ineens aan je voeten!

Het kan voelen alsof je genoegen moet nemen met de keuzes die je hebt gemaakt

De bestemming

Doordat je keuzes maakt die beter bij jezelf aansluiten, geeft dat bovendien de kans om mensen om je heen te verzamelen die daar weer bij passen en je misschien kunnen helpen je nieuwe dromen na te jagen. Regel nummer één bij dit proces is: blijf aardig voor jezelf, maar zet stappen. De reis is belangrijker dan de bestemming, er zijn geen vastomlijnde regels hoe jouw leven eruit moet zien en hoe je jouw doelen moet bereiken. Onthoud alleen dat dingen doen en mensen ontmoeten die je niet aanspreken zonde is van jouw kostbare tijd.

De leukste versie van jezelf

‘Ontevreden zijn met je leven of je sociale omgeving is een knagend gevoel waaruit je soms moeilijk zelf kunt losbreken. Daarom coach ik mensen graag op het gebied van een krachtigere mindset, zodat ze het plezier in hun leven weer kunnen terugvinden. Want als het knagende gevoel blijft bestaan, kun je nooit het beste uit jezelf en je leven halen. Je kunt mij altijd benaderen als je hiermee kampt, dan gaan we samen aan de slag om die leukste versie van jezelf weer terug te halen!

Datum: 03 september 2020