jezelf-kennen

Hoe goed ken jij jezelf nou eigenlijk?

Bepaalde ideeën of overtuigingen kunnen zich stevig in je verbeelding en gevoel verankerd hebben. ‘Jij bent geen hoogvlieger, dus doorstuderen is niets voor jou.’ Dat was tenminste wat je leraar je regelmatig vertelde. ‘Jij komt nooit hogerop, want als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje.’ Je hoort het je moeder nóg zeggen. Maar ís dat ook echt zo? Hoe goed ken jij jezelf nou eigenlijk? Kom erachter tijdens een HorseClinic.

Belemmerend

Beperkende, en vaak opgelegde, overtuigingen kunnen je behoorlijk belemmeren in je dagelijks leven. Datzelfde geldt voor oude patronen. Je hebt het altijd op die ene bepaalde manier gedaan. Het is een automatisme geworden. Het heeft je gevormd tot wie je bent en hoe je op dingen reageert, maar of je daar nu echt gelukkig van wordt?

Gun jezelf die kans

Misschien schuilt eronder dat persoontje van jou wel een heel andere persoonlijkheid die dolgraag bevrijd wil worden. Die zich wil ontwikkelen en ontplooien. Waarom zou je jezelf die kans niet gunnen?

Een spiegel voorhouden

Je hebt iemand nodig die door die buitenkant heen prikt en precies de vinger op de zere plek legt. Iemand die jou als het ware een spiegel voorhoudt. Hoe vreemd het ook mag klinken, een paard is zo ‘iemand’. Het paard ‘vertelt’ jou wat hij bij jou waarneemt. Puur en zonder waardeoordeel. Hij ‘scant’ jou, zoals hij dat ook met zijn soortgenoten in de kudde zou doen. Voor hem ben jij een open boek, dat hij heel eenvoudig kan lezen.

HorseClinic

Natuurlijk heb je een professional nodig die vertaalt wat het paard jou ‘vertelt’: een paardencoach. Tijdens individuele sessies kun je bepaalde issues of beperkende belemmeringen aanpakken, maar je kunt er ook een hele dag voor uittrekken en met behulp van een HorseClinic meer over jezelf te weten komen én er direct heel praktisch en oplossingsgericht mee aan de slag gaan.

Paardencoaching helpt je om zekerder in je schoenen te staan

Ervaren coach

Tijdens een HorseClinic, die een dag duurt en die je in een kleine groep volgt, ga je tijdens het coachingsdeel van de dag aan de slag met je ervaringen bij het paard. Daarbij word je begeleid door een ervaren coach. Het is elke keer weer zo bijzonder om te ervaren wat hierdoor wordt losgemaakt bij de deelnemers. Samen met de coach ga je op zoek naar wat jij nodig hebt om lekker in je vel te zitten.

Inzicht krijgen

Je leert oude patronen en belemmerende overtuigingen herkennen. Wat belast jou en wat geeft je energie? Welke keuzes maak je om gelukkig te zijn en hoe ga je met pijn en afwijzing om? Het zijn zo maar een paar onderwerpen die aan de orde kunnen komen en waar je inzicht in krijgt.

Trainingsdag

De HorseClinic is heel leerzaam en waardevol, en kan een goede opstap zijn naar een gelukkiger toekomst. Van 9.30 tot 15.30 uur ben je bezig met inzicht krijgen in hoe jij in elkaar zit én hoe je daar praktisch en oplossingsgericht mee om kunt gaan. Tussen de middag word je verwend met een heerlijke lunch en verder kun je genieten van de mooie omgeving en alles wat je leert en ervaart.

Cadeautje

Ben je onzeker over jezelf, over wie je bent en wat je kunt? Gun jezelf een HorseClinic. Misschien is het wel het mooiste cadeau wat je jezelf kunt schenken.

Datum: 22 mei 2019