jezelf-ontdekken

Jouzelf ontdekken met paardencoaching

Je vervult veel verschillende rollen: je bent de dochter, zus, partner, moeder, werkneemster of vriendin van iemand. In elke ‘rol’ voldoe je aan bepaalde verwachtingen van die ander. Maar luister je ook nog wel eens naar jezelf? Weet je eigenlijk nog wel wie je bent en wat je écht wilt? Het wordt tijd om jezelf te ontdekken. Een paard kan je dat ‘vertellen’.

Open en eerlijk

In de zoektocht naar jezelf, zal het waarschijnlijk niet direct in je opkomen om daarbij de hulp van een paard in te roepen. Het klinkt misschien ook wel wat onwezenlijk, maar toch zijn deze bijzondere dieren in staat je veel over jezelf te leren. Ze houden je namelijk als het ware een spiegel voor.

Lichaamstaal

Paarden zijn van nature vluchtdieren die in een kudde leven. Ze zijn daardoor goed in staat om hun kuddegenoten én omgeving te scannen. Ze moeten immers meteen kunnen reageren wanneer er gevaar dreigt. Ze communiceren met elkaar door middel van lichaamstaal. Subtiele signalen die wij als mens wellicht niet snel zullen opvangen, maar die voor paarden onderling van grote waarde zijn en veel betekenen.

Jezelf ontdekken

Wanneer jij bij een paard bent, maak je deel uit van zijn kudde. Het dier zal jou scannen en zien wat jij, onbewust, in het hier en nu, uitstraalt. Ben je een leider? Ben je onzeker? Heb je verdriet? Vind je het moeilijk om je te binden? Ga je confrontaties uit de weg? Het paard ziet het en koppelt het terug naar je. Zonder waardeoordeel. Open en eerlijk.

Het is iedere keer weer zó mooi om te zien wat paardencoaching met mensen kan doen

Inzichten en oplossingen

Als paardencoach ben ik erin getraind om te ‘vertalen’ wat het paard laat zien en wat dit van nature bij hem betekent. Aan de hand van wat ik bij het paard zie, stel ik vragen aan jou die je aan het denken kunnen zetten of mogelijk inzichten of oplossingen geven. Maskers vallen af, daar prikt een paard zo doorheen. Je komt dichter bij je gevoel en komt eindelijk tot het besef wie je bent en wat je wilt.

Kom in je kracht

Het is iedere keer weer zó mooi om te zien wat paardencoaching met mensen kan doen. Je ziet ze veranderen en in hun kracht komen. Er ontstaan nieuwe inzichten en er kan weer met energie naar de toekomst gekeken worden. Voor de één is dat al na een enkele sessie, terwijl de ander er een paar nodig heeft. Vaak adviseer ik wel om na een maand of drie nog eens terug te komen voor een herhaalsessie. Op die manier blijf je scherp en verval je niet in oude patronen.

Ook voor jou

Paardencoaching kan voor veel worden ingezet. Het maakt niet uit wat voor vraag je hebt of in wat voor situatie je zit. Je hoeft ook geen ervaring met paarden te hebben en het maakt zélfs niet uit als je er een beetje bang voor bent. Ervaar zelf hun helende energie. De paarden en ik staan voor je klaar!

Datum: 14 februari 2019