mooi

Leer voelen hoe mooi je bent

In onze westerse prestatiemaatschappij doen en denken we bijna alleen nog maar vanuit ons hoofd. We hebben niet leren vertrouwen op onze intuïtie en weten vaak niet meer hoe we bij ons gevoel moeten komen. En daardoor lopen dingen op den duur helemaal scheef: we komen in een burn-out terecht, vinden het moeilijk om met verlies om te gaan of zitten niet lekker in ons vel. Via mijn intuïtief coachingstraject, waarin ik het gesprek combineer met massage, leren mensen weer voelen en valt uiteindelijk alles op zijn plaats. En komen weer in contact met zichzelf.

Jeanien Eertink

Uit het hoofd, in het lichaam

Veel cliënten die bij mij een coachingstraject starten, kwamen hier in eerste instantie voor een massage. En leerden dat je lichaam vraagt om gevoeld en met aandacht aangeraakt te worden. Door de uitnodiging weer te mogen voelen, dus uit het hoofd en in het lichaam, komt er meer los en kan ik cliënten helpen in de gesprekken om dit verder te onderzoeken.

Je bent mooi

‘Ik zal een voorbeeld geven’, vervolgt Jeanien. ‘Een cliënt van mij, laat ik haar Esmee noemen, kwam hier in eerste instantie voor een klassieke massage. Esmee was echt wat je noemt een power woman. Ze kon de hele wereld aan, werkte 60 uur in de week, sportte fanatiek en kon in het café flink meedrinken. Ze was gehard en gelaagd geworden. Na de eerste massagebehandeling merkte Esmee dat er van alles met haar gebeurde. Er was iets losgemaakt en ze maakte een nieuwe afspraak. Ik werk vanuit mijn intuïtie en Esmee liet met haar lichaamstaal en de weinige woorden die ze gebruikte merken dat het tijd werd om langzaam laagjes af te pellen. Ze wilde weer door zichzelf gezien worden, niet meer rennen en het altijd maar ‘moeten’ doorgaan. In de behandelingen daarna leerde Esmee haar zachte kant kennen en ze mocht weer helemaal in haar eigen kracht staan. Tranen mochten er zijn en de hardheid verdween. Inmiddels drinkt Esmee al anderhalf jaar niet meer, is ze ruim 20 kilo afgevallen en mag ze echt weer genieten zonder te ‘moeten’. Door haar gevoel weer helemaal toe te laten en haar innerlijke kompas te volgen is ze zó’n mooi mens geworden!’ Helemaal Esmee.’

In contact met haar kindje

Een ander goed voorbeeld is de zwangere Lisanne (gefingeerde naam) die hier kwam omdat ze zich niet zwanger voelde en in contact wilde komen met haar kindje. Ik ging het gesprek met haar aan en stap kwamen we bij de kern. Vervolgens heb ik haar gepulsed. Dit is een lichaamswerk waarbij je met de zachte kracht van ritmische bewegingen lichaamsvloeistoffen beter laat stromen. Dit werkte heel goed voor Lisanne. Het bracht haar meer lichaamsbewustzijn en acceptatie. Oude stagnaties werden weggenomen en ze leerde dat ze mocht voelen en kreeg contact met het kindje in haar buik.

Door de uitnodiging weer te mogen voelen, komt er meer los

Aanraken en raken

Als Kundalini Yogadocent kan ik mijn kennis integreren in het coachingstraject. Er zijn zoveel raakvlakken tussen Holistische massages en Yoga. Ik geef mijn cliënten ook vaak oefeningen en meditaties mee voor thuis. Mijn manier van coachen is anders. Mijn sessies beginnen met een half uur praten en daarna begin ik met de massage die helemaal is afgestemd op de cliënt. Er gaat zo’n helende kracht uit van aanraking. Dat doet iets met mensen. Je wordt niet alleen aangeraakt, je kan ook geraakt worden.

Levenservaring

Jeanien heeft in haar eigen leven al veel meegemaakt. ‘Ik heb twee keer kanker gehad, een ivf-traject doorlopen en een moeilijke scheiding meegemaakt, om maar een paar voorbeelden te noemen. Dat alles maakt mij tot wie ik ben. Door die levenservaring vinden cliënten bij mij ook veel herkenning. Doordat ik me kwetsbaar durf op te stellen, voelen cliënten zich gehoord en veilig. Moeilijke onderwerpen draag ik op een subtiele manier aan. Ik benader alles met zachtheid. Daar zitten zoveel openingen in. In zachtheid kunnen dingen helen. Bijna iedereen gaat hier dan ook de deur uit met een knuffel. Je mag er zijn en bent mooi zoals je bent.’

Datum: 07 februari 2019