zelfheling-therapeut

Maak het verschil als Energetisch Zelfheling therapeut

Vijftien jaar geleden behaalde jij je diploma. Sindsdien doe jij wat er van je verwacht wordt om een succesvol leven te leiden – een goede baan zoeken, samen met je geliefde een huis kopen, en je een slag in de rondte werken om die promotie binnen te slepen. Op de momenten dat je eens lekker thuis bent, moet jij bijkomen van de stress. Je merkt dat je jezelf teveel werk hebt aangehaald, en dat je er haast in verdrinkt. ‘s Nachts komen de dromen waarin je je leven voor je ziet zoals je het eigenlijk zou willen leiden steeds vaker. Een leven waarin je werk doet dat van betekenis is voor andere mensen, en waar je plezier uithaalt. Werk dat uitdagend is, maar waarvan je niet elke avond uitgeteld op de bank hoeft te ploffen. Het wordt tijd om wakker te worden, en het leven waar je van droomt na te streven. Durf eindelijk die andere richting op te gaan, en het verschil te maken als Energetisch Zelfheling therapeut!

De opleiding tot Energetisch Zelfheling therapeut: wat houdt het in?

Het is wonderlijk hoe groot de invloed is die mensen zélf kunnen uitoefenen op de mate van hun levensgeluk en hun gezondheid. In de tweejarige opleiding leer jij hoe je mensen kunt begeleiden in het opsporen, transformeren en helen van beperkende patronen en negatieve gedachten die hun levensgeluk en hun gezondheid in de weg staan. Ook kom je erachter hoe jij, binnen een programma voor zelfheling, mensen kunt begeleiden om zelf een positieve invloed uit te oefenen op alle aspecten van hun leven en gezondheid. Dit kan bijvoorbeeld met meditatie en visualisatie: bewezen technieken die helpen bij het verhogen van het immuunsysteem en het activeren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Met alle opgedane kennis en vaardigheden tijdens de opleiding heb jij straks alles in huis om een eigen praktijk als energetisch zelfheling therapeut te beginnen.

In gesprek met de klacht

Na het afronden van de opleiding weet jij met succes coaching, healing, reading en bewustzijnsontwikkeling te combineren met therapeutische behandelingen. Deze behandelingen zijn een mooie aanvulling op eventuele medische behandelingen binnen de reguliere geneeskunde en hulpverlening. Als opgeleid energetisch zelfhelingtherapeut stel je zelf dus geen diagnoses en geef je geen medicijnadvies. Maar je helpt wél bij het stabiliseren, verbeteren en genezen van emotionele problemen en fysieke klachten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan klachten als stress, chronische vermoeidheid, burn-out, somberheid, depressie en angsten, migraine, terugkerende blaasontstekingen en spanningsklachten. Maar ook mensen met fysieke aandoeningen zoals eczeem, astma, hartklachten, reuma, fibromyalgie en zelfs kanker kunnen baat hebben bij deze vorm van behandeling. Als therapeut ga je als het ware ‘in gesprek’ met de de klacht of aandoening. Heb je de oorzaak gevonden, dan kan er worden overgegaan op therapeutische technieken als transformatie en healing. Je laat je cliënt zelf de oplossing zoeken, en jij als therapeut begeleidt en kijkt mee.

Je helpt bij het stabiliseren, verbeteren en genezen van emotionele problemen en fysieke klachten

Je kunt pas anderen helpen als je jezelf kan helpen

Het zelf willen werken aan je eigen ontwikkeling en bewustzijn is een voorwaarde om anderen goed te kunnen helpen. Daarom bestaat het eerste deel van de opleiding tot Energetisch Zelfheling therapeut uit een component dat betrekking heeft op je eigen bewustwording en eigen proces. Omdat je eerst je eigen blokkades uit de weg moet ruimen, gaat dit proces gepaard met lachen en tranen. Maar dit is nooit op een vervelende manier: tranen zijn goed en bevrijdend. Sandra: ‘Als docent geniet ik enorm van het werken met mijn cursisten. Het lachen, het huilen, de intimiteit. Ik vind het prachtig dat ik iets op gang kan brengen in het leven van anderen. Op een gegeven moment komen zij erachter wie zij werkelijk zijn, en waar ze toe in staat zijn. Ze komen erachter dat ze zelf invloed kunnen uitoefenen op hun leven: zowel wat betreft hun levensgeluk als hun gezondheid. Mijn cursisten zijn stuk voor stuk blij en dankbaar dat ze zijn begonnen, en vinden het fantastisch om zo intensief bezig te zijn met hun eigen ontwikkeling. Voor mij is dat heel bevredigend om te zien.’ In de andere modules komt het helpen van anderen uiteraard aan bod.

Over Sandra en Sensibel

Wil jij dichter bij je gevoel leven? Je intuïtie ontwikkelen? Bezig zijn met bewustzijn en spiritualiteit? Aan de slag als therapeut, healer of medium? Of kamp je met emotionele of fysieke klachten of aandoeningen, en wil je hier graag hulp bij? Met Sensibel heb ik een centrum opgericht waar mijn collega’s en ik allerlei activiteiten en trainingen aanbieden waarmee jij (weer) in contact kunt komen met je ziel en weer levensgeluk kunt ervaren. Bij ons kun je terecht voor opleidingen, trainingen, individuele begeleiding en overige activiteiten op het gebied van onder andere bewustwording, meditatie en spirituele ontwikkeling, persoonlijke groei, healing, zelfheling, reading en mediumschap.

Datum: 25 april 2019