yoga

Maak kennis met de mooiste manier van ontspanning: yoga

Ik kan het vaak al zien aan iemands houding: voorover gebogen, in elkaar, opgetrokken schouders. Het lichaam schreeuwt het als het ware uit dat het gebukt gaat onder stress. Als ik zo iemand zie, zou ik hem of haar zo graag willen laten kennismaken met de mooiste vorm van ontspanning die er is, namelijk: yoga!

Nicole, yogaspecialist

Yoga maakt je soepel

Veel klachten worden veroorzaakt door stress. Als yogaspecialist weet ik als geen ander hoe yoga kan helpen om die lichamelijke klachten te verhelpen. Fysieke yoga brengt je lichaam in beweging en zorgt dat je lijf soepel en flexibel is of wordt. Een flexibele wervelkolom draagt namelijk bij aan je gezondheid.

Groei in de houdingen

Nog steeds wordt yoga door veel mensen gezien als iets waar je ontzettend lenig voor moet zijn. Maar dat hoeft helemaal niet. Het kan door jong en oud beoefend worden. Het doel van yoga is om je vitaliteit te behouden en níet om jezelf in de moeilijkste houdingen te persen. In mijn lessen probeert iedereen een eigen plaats te vinden in elke pose. Zo groei je in de houdingen en soms word je dan inderdaad steeds soepeler. Maar dat is niet het belangrijkste. Het gaat erom dat je lekker jezelf blijft en leert voelen waar jouw lichaam behoefte aan heeft.

Jezelf weer opladen

Yoga is niet alleen een geweldige vorm van lichaamsbeweging, maar het kalmeert en verscherpt ook je geest. Het maakt je bewust van bepaalde gewoontes en patronen die je individuele ontwikkeling in de weg kunnen staan. Je krijgt een oprecht(er) zelfbeeld en een dieper bewustzijn. Kortom: yoga is gezond en maakt zowel lichaam als geest soepel en sterk en voedt het met energie. Het is zó’n fijne manier om te ontspannen en jezelf weer op te laden.

Yoga kalmeert en verscherpt ook je geest

Derde oog

‘Bindi’ is Hindi voor ‘druppel’ of ‘stip’ en symboliseert het spirituele derde oog, ook wel ‘ajna’ genoemd, dat wordt gezien als de zetel van verborgen wijsheid. Het is een traditionele decoratie die door Hindoevrouwen als rode stip op het voorhoofd gedragen wordt.

Over Bindi

Het totaalconcept van Bindi is uniek in Amersfoort. Met je abonnement kun je elke dag van de week allerlei stijlen yoga van verschillende docenten volgen. Heb je lichamelijke klachten? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van onder andere acupunctuur, ademcoaching, haptotherapie, reiki of één van de andere behandelingen die bij Bindi gegeven worden. In het sfeervolle Bindicafé kun je even bijkomen met een kop thee of aanschuiven voor een lekker gerecht. Daarnaast kun je er diverse uiteenlopende workshops volgen, meedoen aan een meditatiecursus, een behandeling boeken én een cadeautje kopen in de Bindiwinkel. Bindi staat voor kwaliteit, persoonlijke aandacht, integriteit, betrouwbaarheid en consistentie.

Datum: 20 maart 2019